• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Förlustrapport från SAS, med koncernchef Anko van der Werff. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Ny brakförlust för SAS

Uppdaterad
Publicerad

Det krisdrabbade flygbolaget SAS, som nyligen fick en skuldrekonstruktion godkänd av en konkursdomare i USA, redovisar ännu en brakförlust.

Denna gång summeras resultatet för perioden 1 november 2023 till 29 februari 2024 till en förlust på 2 275 miljoner kronor.

Intäkterna summeras till 11,8 miljarder kronor, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Efter godkännande från konkursdomstolen i USA återstår en del godkännanden i Sverige och först i juni tros den långa juridiska och finansiella skärselden för SAS kunna vara över.

Förutom Air France-KLM ska bland annat investmentbolaget Castlelake, tillsammans med den danska staten och finansmannen Henrik Lind, ta kontroll över det tidigare skandinaviskt statskontrollerade flygbolaget om allt går i lås.

Transaktionerna som ger den nya ägarstrukturen i SAS måste även godkännas av EU-kommissionen, som konkurrensprövar konstellationen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från ett skandinaviskt flygmonopol till kriser och nedskärningar – det här är SAS genom åren. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.