Om du någonsin behövt formatera lagringen på en PC med Windows har du förmodligen klickat dig igenom en liten, gråvit dialogruta. Denna ruta har varit oförändrad i 30 år och är en av de få kvarlevorna från Windows NT som släpptes på 90-talet.

I slutet på 90-talet började både konsument- och Pro-versionerna av Windows använda sig av Windows NT:s kodbas. På så vis har dialogrutan lyckats leva vidare till Windows 11. Dave Plummer skapade rutan 1994 och delade nyligen med sig av hur rutan, som fått vara kvar i alla dessa år, kom till i ett inlägg på X.

Den var inte elegant, men den funkade tills den riktiga rutan gjordes. Det var nog 30 år sedan, och dialogen är fortfarande den temporära som jag skrev den där torsdagsmorgonen. Så var försiktig med att göra 'temporära' lösningar! – Dave Plummer.

Med Windows 11 har en rad gamla program som Paint och Notepad uppdaterats. Trots det finns det finns fortfarande vissa kvarlevor från äldre Windows-versioner, som bland annat denna dialogruta. Om rutan ska uppdateras är för närvarande oklart, men Microsoft verkar för tillfället anse att formateringsrutan är perfekt och kan inte förbättras.