Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elias Pettersson

Elias Petterssons storform fortsätter – kan nå jättenotering

LOS ANGELES. Efter fem mållösa matcher hittade Elias Pettersson, 25, rätt igen.

Och han gjorde det med en spektakulär fullträff när Vancouver Canucks besegrade Anaheim Ducks med 3-1 i morse, svensk tid.

Det var Petterssons 9:e mål och 30:e poäng på 23 matcher i höst.

Håller han det här tempot överträffar han fjolårets personliga poängrekord på 102 poäng.

Legendaren avslöjar Tuffe Uffes utbrott: ”Väldigt arg”
Elias Pettersson hade anledning att jubla – igen.

Elias Pettersson slutar på 106,9 poäng om han fortsätter i det här tempot.

Hans fullträff i nattens match kom en halv minut in i den tredje perioden, när EP40 satt fart från vänster, rundade motståndarkassen med Ducksforwarden Mason Mctavish i hasorna och med en svepande armrörelse skickade in pucken vid den bortre stolpen när han kom runt Duckburen.

Det var ett klassmål.

Brock Boeser fastställde sedan slutresultatet i tom kasse i slutminuten.

Det här var Anaheim sjunde raka förlust, men jämfört med 2-8-förlusten i Edmonton i söndags var det en klar uppryckning.

Man kom till nedsläpp utan backklippan Radko Gudas och förlorade en annan back, Ilja, Lyubushkin, under matchen.

– Våra unga backar gjorde det jättebra under svåra förhållanden. Vi gjorde i stort sett en bra match, men måste lära oss att köra för fullt matchtiden ut. De första två perioderna var jättebra, men den sista inte lika imponerande, sa veteranen Cam Fowler i en tv-intervju med Bally Sports efter slutsignalen.

Leo Carlsson vilade liksom i söndags från spel i nattens match.

Gary Bettmans löfte: Då kommer NHL-spelarna till OS