Gå direkt till sidans innehåll
Ninjas in pyjamas

Maxster om drömbeskedet från NIP: ”Chockad!”

Han var nära att lämna.

Nu är jättelöftet Max ”Maxster” Jansson, 19, i stället klar för Ninjas in Pyjamas a-lag. 

– Det är klart att jag har drömt om att spela i NIP, det har nog alla svenska CS-spelare, berättar han.

Max ”Maxster” Jansson.
Foto: Stephanie Lindgren / Svenska Cupen
Under Svenska cupen i CS2 i december.
Foto: Stephanie Lindgren / Svenska Cupen

Max ”Maxster” Jansson heter den nyaste Ninjas in Pyjamas-spelaren. Eller ja, i alla fall i a-laget. 19-åringen har spenderat två år i lagets akademi innan han nu till slut flyttats upp och får chansen i drömlaget.

Beskedet fick han mitt under inspelningen av en video – och alla i rummet förutom han själv visste om att samtalet var på väg.

– Så klart man var chockad. Jag visste ju ingenting! berättar Maxster.

Nu känner han sig redo för att få mäta sig med världens bästa CS-lag med det svenska storlaget. Hur femman kommer se ut är däremot ännu ett frågetecken eftersom laget ännu saknar två spelare.

– Jag tror att bästa möjligheten för mig är att hoppa in nu när det blir en helt ny reset med en ny coach och tre nya spelare. Ett helt nytt lag. Det är kul och känns bra.

Som många svenskar har han lidit med NIP under de tuffa åren som laget hoppas på att lägga bakom sig nu. Även om han fått göra det inifrån organisationen. Nu är planen att ta laget tillbaka till toppen av CS igen.

Maxster lägger däremot ingen extra press på sig själv för att han är svensk och spelar i NIP, men känner av det stora stödet han fått sen han presenterades.

– Det känns skönt att ha fans och supporters bakom sig. Och sen så är det bara att göra det bästa vi kan.

Var nära att lämna NIP

19-åringen medger att han var nära att lämna NIP innan han flyttades upp och han hade erbjudanden från flera lag. Han hade hela tiden ärliga konversationer med NIP och beskriver relationen som väldigt stark.

Samtidigt kunde inget av lagen som han förde samtal med erbjuda honom det han letade efter. 

– Jag är fruktansvärt glad över att jag tagit de besluten, jag har alltid drömt om att spela i mainlaget. På grund av mina beslut och hur jag spelat så är jag här nu. Så jag är fruktansvärt glad över att jag har valt att stanna i NIP.

Nu hoppas han på att bidra med mängder av energi och berättar att han bland annat tycker om att sjunga för att höja stämningen runtom sig. Samtidigt vet han däremot när det är dags för allvar.

Tillsammans med svenska stjärnspelaren Fredrik ”Rez” Sterner blir han nu en av lagets riflespelare som ska stå för en stor andel av lagets frags. 

Tar hjälp av Rez

Maxster kommer försöka få så mycket hjälp och tips som möjligt av NIP-veteranen. Han berättar att de båda är väldigt lika som personer och delar många intressen. 

Inte minst gymmet.

– Vi får pusha varandra på alla olika plan, jobbar hårt i gymmet, CS och allting. Det är skönt att ha honom där, han är en fruktansvärt snäll och bra person också, det finns inget negativt att säga om honom, säger Maxster.

Vad gäller målsättningen för i år så har han inga individuella mål – fokus ligger helt och hållet på lagprestationerna. Han medger att det sannolikt kommer bli en uppförsbacke i början, när en nykomponerad femma ska ställas mot topplag som spelat i flera år tillsammans.

– Det enda jag egentligen bryr mig om är att vi ska göra bra resultat som lag. Jag har hållit på med sporter i hela mitt liv och det enda jag har velat har varit att vinna. Det är mitt mål, att jobba hårt som lag och pusha och hjälpa varandra. 

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.