Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Will Smith

Will Smiths ekonomiska bakslag – enorma spelfloppen

Efter den virala örfilen har Will Smith och Jada Pinkett Smith kämpat ekonomiskt.

Nu kommer nästa bakslag för paret. 

Will Smiths spelsatsning är en megaflopp. 

Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN
Will Smith i ”Undawn”.
Foto: Youtube / Youtube

Det har gått två år sedan Will Smith hoppade upp på Oscarsscenen och gav konferencieren Chris Rock en örfil. Komikerns skämt om hustrun Jada Pinkett Smith var ett övertramp i skådespelarens ögon. 

Och den virala incidenten har gett ringar på vattnet – i dess mest negativa bemärkelse.

Parets företag, Westbrook, som verkar inom nöjes- och underhållningsbranschen har lidit den senaste tiden. I januari rapporterade tidningen In Touch att skådespelarparet kämpar med ekonomin.

– Will och Jadas imperium har tagit skada. Det är cash-crunch time, vilket innebär att de skramlar för att skära ner på utgifter och också arbetar mer för att tjäna mer pengar så att de är utom farozonen, sa en källa till In Touch. 

– De försöker att inte få panik, men de har haft otur, säger hen vidare. 

Zombiespelet blev en flopp

Nu kommer nästa ekonomiska bakslag för Will Smith, skriver Reuters

Förra året släppte det kinesiska spelföretaget Tencent zombiespelet ”Undawn” där huvudkaraktären spelas av Will Smith. Men spelet har floppat rejält.

Spelet hade en budget på omkring 1 miljard kinesiska yen, vilket motsvarar strax under 1,5 miljarder svenska kronor – men har dragit in en vinst långt från det väntade resultatet. 

Enligt en rapport från förra månaden, som Reuters tagit del av, har spelet endast dragit in 3 miljoner svenska kronor sedan lanseringen för ett år sedan. 

Omkring 300 spelutvecklare ska ha arbetat med spelet. 

Har sagt upp hälften av arbetsstyrkan

Efter Oscarsincidenten visar rapporter att skådespelarparets företag Westbrook kämpat med att få nya jobb och paret har tvingats säga upp hälften av arbetsstyrkan. 

Enligt In Touchs källa är det dock inte bara örfilen som försämrat situationen, utan även Jada Pinkett Smiths avslöjade memoarer som bland annat avslöjat parets hemliga separation 2016. 

Men trots att paret har separerat och går igenom en svår period har de inga planer på att skilja sig, enligt källan. 

– Ja, de har separerat, men de ser fortsatt sig själva som ett viktigt team och en kraft i Hollywood. Tiden kommer att utvisa om det faktiskt stämmer. 

Under hösten 2021 påbörjade Will Smith och Jada Pinkett Smith en plan för att sälja företaget. De hoppades sälja det för en miljard dollar, motsvarande 10,5 miljarder svenska kronor – men företaget värderades till endast 600 miljoner dollar och det blev ingen affär. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.