Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Linköping HC

Skellefteå vinner efter långkörare

Linköpings jätteupphämtning räckte inte.

Skellefteå är nu bara en seger från semifinal – efter att ha avgjort kvällens möte med fyra minuter kvar av den sjätte (!) perioden.

Stor hjälte blev Axel Sandin Pelikka.

– Extremt skönt, säger han till TV4.

Skellefteå inledde tisdagskvällens möte genom att ta ledningen i den första perioden.

Anthony Greco såg ut att kvittera för hemmalaget i inledningen av andra – och började till och med fira innan han, och publiken i arenan, insåg att pucken aldrig gått in i mål.

Linus Söderström hann nämligen slänga sig emellan och fånga in pucken i plockhandsken.

– Men dra åt... någonting. Wow! Det är lite flax så klart att den går i rätt höjd och allt, men samtidigt, vilken sinnesnärvaro att ta den där pucken, säger Niklas Wikegård i TV4.

Linköping vände matchen

Skellefteå såg ut att gå mot en klar seger när man inledde tredje perioden med en 0–3-ledning.

Men då vände matchen.

Pär Lindholm tvingades kliva av isen med en befarad huvudskada efter att ha kolliderat med lagkamraten Zeb Forsfjäll.

Kort därefter spräckte Oscar Fantenberg hemmalagets nolla och reducerade till 1–3. Efter det fortsatte målen att rulla in för Linköping och med sju minuter kvar att spela hade man kvitterat till 3–3 – vilket tvingade fram en förlängning.

Stor dramatik i förlängningen

Inget av lagen lyckades hitta avgörandet under de första två förlängningsperioderna. Och känslan var att långköraren skulle slå nytt rekord som SHL:s längsta match genom tiderna

Men med drygt fyra minuter kvar av den tredje förlängningsperioden satte Axel Sandin Pelikka 4–3 i powerplay. Då hade det spelats ungefär 116 minuter ishockey i Saab Arena. Den tiden gör matchen till den tredje längsta matchen genom tiderna.

Nu leder Skellefteå kvartsfinalserien med 3–0.

– Det är en extrem lättnad. Vi hade lite pizza kvar efter tredje perioden, så vi ville ut och käka den, säger Sandin-Pelikka med ett leende till TV4.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.