Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken mot Tiger Woods: ”Han kastade bort sina relationer”

Tiger Woods är tidernas bästa golfspelare på herrsidan. 

Men hans privatliv har varit allt annat än på topp. 

”Han har kastat bort sina relationer, bland annat vår”, skriver hans tidigare agent Hughes Norton i boken ”Rainmaker”. 

Charlie Woods: ”Vi suger på att putta”
Tiger Woods.
Foto: DAVID DAVIES / STELLA PICTURES / PA
Elin Nordegren.
Foto: PHELAN M. EBENHACK / AP TT NYHETSBYRÅN
Tiger Woods tillsammans med sin exfru Elin Nordegren.
Foto: DPA/IBL

Hughes Norton är en flera anledningar till Tiger Woods uppgång när han tog över golfvärlden i början på 2000-talet. 

Duon träffades för första gången när Woods bara var 13 år och ett samarbete startades. Norton var arkitekten bakom golfikonens pengaexplosion. Han slöt avtal med både Nike och Titleist som garanterade Woods flera hundra miljoner kronor, skriver Daily Mail. 

Men samarbetet skulle få ett dystert avslut. 

I sin självbiografi ”Rainmaker” skriver Hughes Norton att Woods svek honom när han plötsligt avslutade samarbetet efter tio år. 

”Det var ett förräderi med ett stort F”. 

 ”På en professionell nivå, eftersom jag trodde att jag hade gjort mitt jobb med råge. Och på en personlig nivå, eftersom det var ett sådant avvisande av ett förhållande som vi hade byggt upp tillsammans under 10 år.”

Woods skilde sig med Nordegren

Norton skriver i sin bok att han är inte är den enda som fått erfara Woods plötsliga farväl. Enligt agenten betedde sig golfikonen likadant i flera relationer. 

”Han har kastat bort flera relationer. Vare sig det är flickvänner, vare sig det är hans tidigare golftränare. Det är ironiskt, verkligen.”. 

En relation som fick ett abrupt slut var Woods förhållande med Elin Nordegren. De gifte sig 2004. Fem år senare, senhösten 2009, kom skandalen. Då framkom det att Woods att varit otrogen. 

Året därpå skilde sig paret. I samband med skilsmässan tvingades Tiger Woods betala motsvarande 875 miljoner kronor till Nordegren, enligt mediauppgifter. 

Tiger Woods har vunnit 15 majors under sin karriär. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.