Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Viaplay

Viaplays krisdrag: Slutar visa Premier League-matcher

Det har stormat kring Viaplay den senaste tiden.

Nu kommer beskedet att streamingjätten inte längre kommer sända alla matcher i Premier League.

– Vi har gjort en övergripande bedömning att det är rätt väg att gå för oss, säger Viaplays tillförordnade vd Christian Albeck till Aftonbladet.

Isak om Universal-granskningen: "Angår inte mig"
Alexander Isak i Newcastle.
Foto: JOHN WALTON / STELLA PICTURES / PA

För några månader sedan meddelade Viaplay att man höjer priset för sportpaketet för sina kunder, vilket möttes av hård kritik. Bakgrunden till agerandet är streamingbolagets ansträngda ekonomi där man har behövt vidta åtgärder för att undvika ett ännu sämre ekonomiskt läge – i värsta fall konkurs.

Åtgärderna stannar inte där.

Till hösten kommer alla som betalar för paketet Viaplay Total inte längre att få se alla Premier League-matcher hos Viaplay. I stället visas tio procent – det vill säga 38 matcher – enbart hos Amazon Prime Video, som har slutit ett avtal med Viaplay.

– Det råder hård konkurrens på tv- och streamingmarknaden, där vi är en liten del av det stora sportekosystemet. Vi definierar inte reglerna, utan gör vad vi kan för att agera på bästa sätt som möjligt utifrån förutsättningarna, säger Christian Albeck, tillförordnad vd på Viaplay Group, till Aftonbladet.

Viaplays vd vill inte svara på frågan om priset för sportpaketet kan höjas ytterligare under 2024.

– För att ta del av all sport och underhållning på Viaplay kostar det i dag 699 kronor. Om man utgår med vad man får utbudsmässigt, vad detta kostar på andra marknader, och motsvarande vad tillexempel en biljett till en fotbollsmatch kostar är det verkligen mycket för pengarna. Sedan har vi full respekt för att det är ett ansträngt läge för mångas vardagsekonomi under lågkonjunkturen, säger han till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.