Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Janne Anderssons nya jobb klart – presenterad av Barncancerfonden

Janne Andersson har gjort klart med ett nytt uppdrag. 

Tränaren är presenterad som ny ”förbundskapten” för Barncancerfondens lag. 

– Ett fantastiskt erbjudande, säger 61-åringen. 

Janne om Saudiarabien: ”Tror inte på att bojkotta”
Janne Andersson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Det var i Fotbollsmorgon som Janne Andersson berättade att han har ett nytt jobb på gång. Han ville inte avslöja vad men att det rör sig om ett förbundskaptensjobb. 

– Förmodligen, om allt faller på plats, blir det klart nästa vecka, sa Andersson i programmet. 

Därefter spekulerades det vilt i vilket land den tidigare förbundskaptenen skulle ta över. Men det är inget land. På onsdagsmorgonen presenterades Janne Andersson av Barncancerfonden.

– För några veckor sedan fick jag ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Ett fantastiskt erbjudande som innebar att jag skulle få vara med och utveckla ett ganska ungt lag, men med enorm potential. Det handlar om BCF, alltså Barncancerfondens lag, som Fotbollskanalen hänvisar till. 

Tränaren blir en del av av kampanjen ”Fotbollströjefredag” vars syfte är att samla in pengar till barn och familjer som drabbats av barncancer. Den 12 april uppmanas privatpersoner att bära sitt favoritslags tröja på antingen jobb eller skola. 

Uppdraget är Janne Anderssons första sedan han avslutade sitt jobb som förbundskapten för Sverige. 

https://www.instagram.com/p/C5Ap4DoNnKG/

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.