Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborg

Mattias Johansson klar för IFK Göteborg

IFK Göteborg förstärker truppen i sista stund.

Den tidigare landslagsspelaren Mattias Johansson, 32, är klar för klubben på ett korttidskontrakt.

– Att få representera IFK Göteborg är både en bra möjlighet för mig och en stor ära, säger han.

Mattias Johansson i landslaget 2021.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Efter en utlandskarriär som innefattat spel i Nederländerna, Grekland, Turkiet och Polen vänder Mattias Johansson nu hem till Sverige igen. 

Den landslagsmeriterade ytterbacken har skrivit på ett kontrakt med IFK Göteborg som sträcker sig till den 31 juli i år.

– Mattias kommer in och stärker konkurrenssituationen i försvaret. Han är flexibel i sitt spel och kan spela på båda kanterna. Det ger oss fler alternativ, säger Ola Larsson, teknisk direktör i Blåvitt, till klubbens hemsida och fortsätter:

– Att det är ett korttidskontrakt ger oss en möjlighet att ”testa” varandra fram till sommaren. Han har en tydlig ambition att bidra samtidigt som vi får in en spelare med erkänt hög högstanivå och stor rutin.

Mattias Johansson har gjort åtta landskamper för Blågult.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Här för att jobba hårt”

Mattias Johansson är fostrad i Jönköpingsklubben Hallby, men fick sitt allsvenska genombrott i Kalmar FF. Han har gjort åtta landskamper och ett mål.

– Att få representera IFK Göteborg är både en bra möjlighet för mig och en stor ära. Jag är här för att jobba hårt och att bidra med den rutin och kunskap jag byggt på mig genom åren, säger Johansson som har varit kontraktslös sedan i somras då hans kontrakt med Legia Warszawa löpte ut.

På papperet har IFK Göteborg det redan relativt gott beställt på högerbacksplatsen.  Följande namn kan spela där: Emil Salomonsson, Abundance Salaou, jättelöftet Rasmus Nåfors Dahlin, Thomas Santos och Sebastian Ohlsson, som snart är tillbaka från skada. Men de två sistnämnda lär i första hand ses som offensiva spelare och Salaou är central mittfältare, även om han gjort det bra när han har testats i försvaret. 

Värvningen av 32-årige Johansson gör hursomhelst att konkurrenssituationen ökar.

Under tisdagen gjorde IFK Göteborg även klart med målvakten Anders Kristiansen, 34, som ersättare till korsbandsskadade Pontus Dahlberg, 25. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.