Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Modo avslöjar ny plan för framtiden – släpper nästa säsongs första nyförvärv

Modo presenterade sitt första nyförvärv för nästa säsong under onsdagen. 

Samtidigt meddelade klubben att fyra nya tjänster ska tillsättas i organisationen.

– Han är fortfarande ung och vi tror att han har sina bästa år framför sig, säger sportchefen Henrik Gradin om Tobias Winberg, som hämtas från JYP.

Alexander Wennberg om återföreningen: ”Super positivt att ha dem här”
Tobias Winberg.
Foto: Stefan Emch / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Gradin.
Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

I början av mars kunde Expressen avslöja att Modo kommit överens med den finländske backen Tobias Winberg, som under säsongen fått testa på landslagsspel under Jukka Jalonens ledning i de finska lejonen. 

Vid lunchtid under onsdagen bekräftade Ö-viksklubben nyheten. Winberg kommer närmast från JYP i finska högstaligan.

– Tobias är en stabil tvåvägsback som har sina styrkor i defensiven. Han är ambitiös och har som mål att vara en del av det finska landslaget och spela VM. Han är fortfarande ung och vi tror att han har sina bästa år framför sig, säger Henrik Gradin i ett pressmeddelande. 

Fyra nya tjänster

Winberg var inte den enda nyheten som offentliggjordes av Modo. 

Klubben kommer förändra den sportsliga strukturen i föreningen till nästa säsong. Sportchefen Henrik Gradin kommer numera ha ett hundraprocentigt fokus och ansvar över enbart herrlaget, dessutom ska fyra nya tjänster tillsättas.

Modo söker en assisterande sportchef till Gradin, en ny materialare till herrlaget, en junior- och ungdomsansvarig samt en huvudtränare på damjunior-sidan. 

– Den sportsliga organisationen delas upp i tre delar, meddelade vd:n Johan Widebro i en livesändning på klubbens hemsida. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.