Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-04-20 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/finlandsk-storstrejk-fortsatter-efter-pask/

EKONOMI

Finländsk storstrejk fortsätter efter påsk

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Storstrejken i Finland mot regeringens arbetsmarknadsreformer – som slår hårt mot hamnar, containertransporter och godståg – kommer fortsätta efter påskhelgen, rapporterar den finländska public service-kanalen Yle.

De inblandade fackförbunden har tagit ut cirka 7 000 medlemmar verksamma inom bland annat industri, transport, bygg och offentlig sektor. De motiverar beslutet att fortsätta strejken med bristande kompromissvilja hos motparten, det vill säga Finlands regering.

Strejken – som sker för att stoppa en stor reformplan som bland annat skulle innebära begränsningar i strejkrätten, förändringar i arbetsavtalslagen och nedskärningar i olika sociala stödprogram – påverkar även en del industri och kan påverka tillgång till livsmedel och bränsledistribution, enligt Yle.

Läs mer: ”Det som sker är exceptionellt”

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt

Bild 1 av 1
Foto: Jonas Ekströmer/TT