Filip Forsberg hjälte när Nashville vann i natt

Publicerad 2023-11-29

NEW YORK. Filip Forsberg går inte att stoppa just nu.

I natt blev han övertidshjälte och såg till glödheta Nashville tog sjätte raka segern.

– Man kan lugnt säga att jag fick gott om utrymme och att få avgöra är givetvis alltid roligt, säger den blågule skyttekungen till Sportbladet efter 3-2-triumfen mot Pittsburgh.

Följ ämnen
NHL

Förlängningen i Bridgestone Arena i centrala Nashville hann inte mer än börja förrän den var över.

Filip Forsberg fick direkt efter tekningen tag i pucken djupt ner i egen zon och sköt iväg över isen. När han passerat mittzone kolliderade Sidney Crosby med Ryan O’Reilly på blålinjen , varmed den 29-årige masen fick autostrada genom Penguins-zonen och fri kunde stänka in avgörande 3-2-pucken bakom Tristan Jarry.

– Ja, det blev nästan en trevägskollision så man kan lugnt påstå att jag fick gott om tid och utrymme, säger Filip när vi når honom efteråt.

– Det kändes givetvis bra, det är alltid roligt att få avgöra och hjälpa laget att vinna.

Well, det gör Herr Forsberg – som också noterades för en assist i natt – var och varannan kväll just nu. Bara på de senaste tio matcherna har han producerat arton poäng. Därmed delar han elfteplatsen i poängligan med William Nylander – och förstaplatsen med samma stjärna i svenska skytteligan. 

– Ja, jo, jag tycker det känts rätt bra hela säsongen, konstaterar han.

En skillnad mot tidigare är att Predators går bra som lag nu också. Segern i natt var alltså sjätte raka. Det betyder att de efter ett kort besök vistelse i tabellens bottenskikt nu stångat sig upp på slutspelsplats.

– Vi har förstått hur vi ska spela nu, det är den stora förändringen, menar ”Flipper”.

– I början ägnade vi oss åt lite väl mycket chansspel. Nu agerar vi mycket mer disciplinerat, samtidigt som vi har kvar den här attacken när vi får chanserna.

Gustav Nyquist spelade även han fram till ett mål mot Pittsburgh.

Följ ämnen i artikeln