Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lugi HF

Efter nedflyttningen – Gulldén följer med Lugi till allsvenskan

Lugi åkte ur Handbollsligan. Men trots det finns ett glädjeämne: storstjärnan Isabelle Gulldén stannar kvar.

– Med tanke på förutsättningarna har det här året handlat mestom att överleva, säger Gulldén till Sydsvenskan.

Isabelle Gulldén stannar kvar i Lugi.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

På onsdagen åkte Lugi ur den svenska högstaligan på damsidan. Lundalaget slutade som jumbo i tabellen med endast nio inspelade poäng på 22 omgångar.

– Jag har ont i hela kroppen. Det enda sköna med att det är slut är att det är slut. Att jag får bygga upp mig igen och få ordentligt med träning, säger Isabelle Gulldén, 34, till Sydsvenskan.

Men trots nedflyttningen väljer den tidigare landslagsstjärnan, som gjorde en snabb comeback i januari efter graviditet, att bli kvar i Lundaklubben.

– Ja, det är tanken. Jag har alltid sagt att så länge kroppen håller och det är roligt vill jag spela. Med tanke på förutsättningarna har det här året handlat mestom att överleva, säger Gulldén till tidningen, som skriver att mittnian har ett år kvar på sitt kontrakt.

Huruvida det blir ett omedelbart återtog till Handbollsligan återstår att se. Mycket ska klaffa för Lugi, som den senaste tiden haft fokus på att få ekonomin stabil.

– Vi minskade spelarbudgeten med 30 procent inför säsongen. Och den budgeten går vi in med i nästa säsong också. Tittar vi på övriga Sverige verkar samtliga klubbar skära i sin budget och det gjorde vi redan för ett år sedan, har Lugis ordförande Mats Nilsson tidigare sagt till Handbollskanalen. 

Johan Zanotti, som kommit in under säsongen, kommer vara huvudtränare nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.