Hoppa till huvudinnehållet

V. H. T. Byggplåt Aktiebolag bland de bästa i branschen i fjol

Publicerad:

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Företagets omsättning ökar med 18,6 procent och blev cirka 23,5 miljoner kronor. Resultatet före skatt är högre än föregående år, drygt 3,4 miljoner kronor mot cirka 1,1 miljoner kronor.

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut.

Rörelseresultatet ökar med 62,8 procent, och slutar på fem miljoner kronor.

Det ger en rörelsemarginal på 21,4 procent, som är bättre än 2022. Då var rörelsemarginalen 15,6 procent.

Enligt de färskaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. Inom sektorn för specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet är det motsvarande genomsnittet 6,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av tre i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Andermatt Förvaltning AB.

V. H. T. Byggplåt Aktiebolag: Snabbfakta

V. H. T. Byggplåt bildades 2001. Bolagets huvudbransch är takarbeten av plåt. Företaget är ett av tre i koncernen där Andermatt Förvaltning AB är moderbolag.

Företaget har 14 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Lars Mattias Karlsson (49).

Toppföretagen i branschen

Sett till omsättning är V. H. T. Byggplåt det fjärde största företaget inom sin specifika bransch i Värmland, som är takarbeten av plåt.

Företaget är också det 203:e största i landet. Det finns 27 företag i samma bransch i Värmland.

Följande sammanställning presenterar topplistan för den aktuella branschen, ordnad efter omsättning. Denna information hämtas från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras i takt med att nya årsredovisningar inkommer.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.