Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Fotboll

Tobias Gulliksen om kaoset under cupderbyt

Tobias Gulliksen hamnade i strålkastarljuset i cupderbyt.

Norrmannen rörde upp känslor efter sina gester mot AIK-klacken där han senare konfronterades i spelartunneln.

– Trycket är större här än i Norge, säger han.

Tobias Gulliksen.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Tobias Gulliksen förbereder sig för måndagens premiär mot IFK Göteborg.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Tobias Gulliksen har knappt hunnit vara i Sverige i en månad men har redan varit både omskriven och omtalad i media och hos motståndarlagen.

Prestigeförvärvet från Bodö/Glimt blev rubrikernas man när Djurgården slog ut AIK i semifinalen av svenska cupen där Gulliksen gjorde gester mot AIK-klacken.

Det skapade irritation där Gulliksen sedermera konfronterades av flera AIK-spelare i spelartunneln, och där Djurgårdens lagkapten, Magnus Eriksson fick ta honom i försvar.

Gulliksen ville heller inte tala med media efter matchen, men efter Djurgårdens träning på torsdagen, väljer han att kommentera händelserna som varit.

– Jag har upplevt det precis som alla andra, det har varit mycket snack, men jag är bara glad över att vi spelar final och ser fram emot matchen mot Malmö FF, säger Gulliksen.

”Mycket större tryck”

Du fick ganska mycket hat, hur har det varit?

– Det är sådant som inte ska se. Men som fotbollsspelare är man offentlig och det händer, men jag tänker inte mycket på det.

– Jag har sett lite av det. Det är lätt hänt som offentlig person. Det är tråkigt att det händer men jag kan inte göra mycket åt det. Jag försöker bara spela så bra fotboll jag kan.

Gulliksen konfronterades av några spelare i AIK efter hans gester mot klacken. Bland annat uppstod diskussioner i spelartunneln och norrmannen försvarades av Magnus Eriksson.

– Som sagt. Det är några veckor sedan, det är inget jag tänker på. Jag ser fram emot matchen mot Blåvitt nu, säger han.

Han tillägger:

– Ingen kan stoppa folk från att skriva något till mig på sociala medier.

”Var inte förberedd”

Bersant Celina var en av spelarna som uttalade sig efter Stockholmsderbyt. AIK-spelaren uttryckte bland annat att ”han skulle prata med Gulliksen”.

– Jag känner ju Bersant och hans bror sedan tidigare. Vi har inte snackat alls sedan derbyt. Han har inte hållit sitt ord (skratt), men jag tänker på premiären nu.

På kort tid har du varit rätt omtalad. Hur ser du på det?

– Jag var väl inte förberedd på det.

Hur har det varit?

– Lärorikt. Du lär dig något nytt varje dag och i framtiden vet jag hur det ska hanteras. Jag försöker bli bättre precis som alla andra.

Är det stor skillnad mot Norge och tiden i Bodö/Glimt?

– De bästa klubbarna i Norge är i Bodö, Molde och lite längre upp. I Sverige är det många klubbar i närheten, och samma stad, det skapar en större rivalitet. Trycket är större här än i Norge, absolut.

På måndag stundar allsvensk premiär för Djurgårdens IF borta mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Tobias Gulliksen går in i matchen med goda minnen efter att ha gjort mål mot IFK i gruppspelet av svenska cupen.

– Det blir en rolig match mot IFK Göteborg. Vi ska hålla fokus och staka ut en bra matchplan sen är det bara att köra, avslutar norrmannen.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.