Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

BK Häcken

Mak Linds utspel inför PSG: ”Har en väldigt god chans”

 PSG på bortaplan i Champions League, nyckelspelaren borta och underläge med 2-1. 

BK Häcken har en stentuff uppgift framför sig – men tränaren Mak Lind, 35, är segerviss. 

– De har allt att förlora och jag tror att jag har hittat en taktisk lösning som kan såra dem, säger han. 

BK Häckens tränare Mak Lind.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Häcken tränar i Paris inför skärtorsdagens returmatch i Champions League.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

BK Häcken stod emot bra på Bravida Arena senast, men det franska stjärnlaget kontrade till slut in segermålet i den andra halvleken och vann med 2-1. Inför returen har PSG ena benet i semifinal i Champions League. 

– Men känslan är positiv. PSG är ett skickligt lag, det fattar vem som helst, men de började skicka längre bollar när vi satte hög press och jag vill att vi gör det ännu mer. Det var en tajt match som stod och vägde, men vi är helt inställda på att pressen är lite på dem, vi har jobbat på detaljerna som kan var avgörande, säger tränaren Mak Lind, som visat sig vara en slug herre i sådana här sammanhang. 

”Skapa rädsla hos dem”

Taktiska justeringar har tidigare gett stor effekt för BK Häcken i Champions League, både under matcherna och även från möte ett till möte två. 

– Vi har fixat detaljerna och jag vågar tro att vi kan göra det även den här gången. Ett mål kommer att skaka liv i matchen och skapa rädsla hos dem. Vi har ingenting att vara skraja för, fortsätter Mak Lind. 

Anna Anvegård drog på sig sin tredje varning mot PSG senast och är nu avstängd.
Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN / Adam Ihse

PSG var på förhand naturligtvis megafavorit att ta sig vidare och chanserna minskar knappast när Hisingslaget i returen får klara sig utan nyckelspelaren Anna Anvegård som är avstängd. Mak Lind berättar att det inte går att ersätta henne med ett rakt byte utan att ett par positionsjusteringar kommer att göras för att fylla luckan. 

– Jag har fått röra om lite och jag tror att jag har hittat en lösning där så att vi ska kunna såra dem. Jag passar på att göra en taktisk korrigering i offensiven.

Kan du bedöma era chanser i procent? 

– Vi var kraftiga underdogs på hemmaplan och det blir inte mindre på bortaplan. Enligt mig har vi en väldigt god chans, jag tror verkligen att vi kan gå vidare. Om vi prickar rätt kollektivt och även på individnivå så... Det känns dumt att döda sig själv med en procentsiffra, men det är inte många som tror på oss, så mycket kan man säga. 

Får tillbaka trio

På pluskontot jämfört med den första matchen mot PSG finns backarna Elma Junttila Nelhage (som gjorde comeback i cupen i helgen) Anna Sandberg och nyförvärvet från AIK, anfallaren Matilda Nildén. Trion har haft diverse skadebekymmer. 

– Elma är närmast att kunna spela (från start). Ambitionen är att de ska kunna vara aktuella för inhopp, säger Mak Lind. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.