Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dogge Doggelito

Diggiloo bryter med Dogge Doggelito efter sexberättelsen

Dogge Doggelito berättade lättsamt hur han och ett par vänner i barndomen turades om att ha sex med en tjej i ett tält i skogen. 

Sedan dess har två festivaler brutit med honom.

Nu ställer även Diggiloo in artistens medverkan i sommar. 

”Vi har valt att omedelbart avbryta samarbetet”, skriver producenten Patrik Krall i ett pressmeddelande. 

Dogge Doggelito.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

”Med anledning av de senaste dagarnas uttalanden från Dogge Doggelito har Diggiloo-gänget valt att omedelbart avbryta samarbetet inför sommaren”, skriver producenten Patrik Krall i ett pressmeddelande, där han förklarar att Diggiloo tar avstånd från artistens ”agerande och värderingar”. 

Han skriver även att Dogge Doggelito är medveten om Diggilos ”bestämda inställning” och att de önskar honom allt det bästa framöver. 

Även den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov har avbokat artisten, skriver UNT, och en spelning på allaktivitetshuset Koordinaten i Oxelösund har också ställts in av kommunen där. Uppträdandet skulle ha varit en del av firandet av The Latin Kings 30-årsjubileum.

Dogge Doggelito berättade på Youtube att han och flera kompisar som barn hade sex med en tjej i ett tält. Hans lättsamma ton kring händelsen i intervjun har väckt starka reaktioner.

– Jag berättade om en tid som var vid 80-talet, det är 40 år sen typ. Det var en annan tid. Porrtidningar i skogen, det var en helt annan dimension av saker, sa han då till Expressen. 

– Jag minns det med glädje, inget negativt, det var inte att någon förnedrade henne eller att hon var utsatt. Det här var något hon ville själv. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.