Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV71

Johnssons tårar när HV71 åkte ut SHL 2021

Johan Johnsson ”grät som ett litet barn” när HV71 åkte ur SHL 2021. 

Nu kan skicka ut dem igen. 

– Det är ju liksom ödets ironi att man ska spela en sådan match på långfredagen i Jönköping, säger han till Jönköpings-Posten. 

Mikas märkliga mål: "Vet inte vad jag gör"
Johan Johnsson.
Foto: DAVID WRELAND / BILDBYRÅN
HV71-spelare deppar efter uttåget 2021.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

På fredagen avgörs vem som får spela i SHL under nästa säsong, HV71 eller Oskarshamn. En spelare som har tagit för sig under de tidigare kvalmatcherna är Johan Johnsson, med Jönköpingsklubben som moderklubb. 

Inför säsongen 2018-19 återvände han till HV71 efter en sejour i Timrå, men efter två tunga säsonger lämnade han klubben. Johnsson var därmed inte med i laget som åkte ur SHL 2021 efter en kvalförlust mot Brynäs. 

Grät som ett barn när HV71 åkte ut

Nu minns 31-åringen på tiden. 

– När man hade blivit bortvald så var det väl inte så att man satt och led när HV71 spelade dåligt, för det var ju säsongen efter. Men när det väl kom till kritan och man satt och följde matchserien mot Brynäs så grät man som ett litet barn efter att det var klart. För mig kommer det nog att bli känslosamt oavsett hur det går på fredag, säger Johan Johnsson till Jönköpings-Posten. 

Därmed väntar en alldeles speciellt match för HV-fostrade Johnsson i Husqvarna Garden under fredagen. 

– Ja, jag vet faktiskt inte hur det kommer att bli. Vi får väl se. Det är ju liksom ödets ironi att man ska spela en sådan match på långfredagen i Jönköping.

När HV71 tränare på torsdagen var det två spelare som inte fanns med på isen. Oskar Stål-Lyrenäs, som missade match sex, samt Tommi Tikka. 

Om de kan spela på fredagen är oklart. 

– Det får du se i morgon, säger HV:s tränare Johan Lindbom till JP. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.