”Hade jag vetat att jag inte skulle starta en enda match så...”

Publicerad 2024-03-28

Magnus Eriksson jagades av IFK Göteborg, Mjällby och Värnamo. 

Men Djurgårdens lagkapten valde att stanna i klubben.

– Jag tycker att jag är en hyfsat bra fotbollspelare fortfarande, säger han.

Följ ämnen

Sportbladet har avslöjat att Mjällby och IFK Göteborg har varit intresserat av Magnus Eriksson under transferfönstret. Även Värnamo har varit ute efter mittfältaren, något Bosse Andersson bekräftade för Fotbollskanalen i går. 

Men trots den begränsade speltiden blir Eriksson kvar i Djurgården. 

– Jag har varit inställd på att stanna. Det är där jag är i dag och det är jag väldigt glad för. Sen vet jag om att det funnits intresse, även något utomlands. Men jag har hela tiden haft en stabil grund i vad jag vill göra och i det här fönstret var det att gnugga på fram till sommaren. Sen får man ta en ny avstämning där, säger han och fortsätter: 

– Det är ett ganska tajt schema, det är en cupfinal som hägrar och det är extremt mycket känslor inblandat. Utifrån det känns det bäst att vara kvar, och jag har aldrig har en tanke på något annat. Men det är klart att speltiden väcker en del funderingar och jag förstår frågeställningarna från andra klubbar.

”Vill alltid spela mer”

Just med tanke på känslorna för klubben känner Eriksson att han vill ge det en ärlig chans att slå sig in i laget.

– Ja, det är klart att det är så. Man vänder och vrider på allting. Hade jag på förhand vetat att man inte skulle starta en enda match i cupen och ha så lite speltid så hade jag förberett mig på det. Men där jag är nu handlar det om att gnugga och ge järnet där ute och bevisa att jag förtjänar en chans. 

Är du förvånad över att det har blivit som det har blivit? 

– Förvånad… Jag tycker att jag är en hyfsat bra fotbollspelare fortfarande. Vi har fått in bra spelare och det har jag full respekt för, sen vill man alltid spela mer. Men med det sagt kommer jag gnugga. 

Djurgården möter IFK Göteborg i den allsvenska premiären på måndag.