Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Harry

Harry och William kan återförenas på bröllop

Prins William kan snart återförenas med sin bror Harry.

Båda är nämligen inbjudna till en gemensam nära väns bröllop. William väntas närvara – frågan är hur det blir med Harry.

– Det kanske finns chans till en fredstrevare mellan familjerna, säger hovreportern Sarah Louise-Robertson till GB News.

Regenterna och tronföljden – här är brittiska kungahuset
Prins William och prins Harry.
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Hugh Grosvenor, hertigen av Westminster, kommer att gifta sig med Olivia Henson i katedralen i engelska staden Chester i juni.

Grosvenor är nära vän till både prins William och prins Harry och har bjudit in båda till bröllopet enligt GB News. 

Grosvenor är gudfar till Williams son George och både prinsen och frun Kate väntas närvara enligt Daily Mail. Det är dock oklart om Harry och frun Meghan kommer att vara på plats eftersom prinsens dotter Lilibet fyller tre år samma dag som bröllopet äger rum.

Om båda prinsarna närvarar vid bröllopet blir det första gången de möts ansikte mot ansikte sedan kung Charles kröning i maj förra året.

”Kanske finns chans till fredstrevare”

Stämningen mellan bröderna har varit spänd sedan Harry och Meghan gått hårt åt kungafamiljen i intervjuer och memoarer. Men efter beskedet om prinsessan Kates cancerdiagnos tog Harry ”personlig kontakt” med William.

– Harry sträckte ut en hand till sin bror häromdagen och det har utbytts några textmeddelanden. Att det ens skedde visar att det kanske finns chans till en fredstrevare mellan familjerna, säger hovreportern Sarah Louise-Robertson.

Harry och Meghan önskade ”hälsa och tillfrisknande för Kate” efter beskedet om hennes cancerdiagnos. Sarah Louise-Robertson tror att Kates sjukdom kan bli en ”vändpunkt” för bröderna och att allt hänger på att Harry ”ber om ursäkt” för vad han sagt. 

– Det här är en tidpunkt då de behöver lägga allt ont blod bakom sig och enas som en familj. Kates diagnos har satt allt i perspektiv och allting de bråkat om verkar så futtigt i jämförelse, säger Sarah Louise-Robertson.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.