Hoppa till innehållet

Enviros vd köper sina första aktier

Däckåtervinningsbolaget Enviros nytillträdda vd Fredrik Emilson har köpt sina första aktier genom en investering på 250.000 kronor, enligt en insynsregistrering på skärtorsdagskvällen.

Scandinavian Enviro Systems vd Fredrik Emilson tillträdde den 1 februari, och köpte i onsdags 116.279 aktier i bolaget på First North för 250.000 kronor, till kursen 2,15 kronor per aktie.

Däremellan, i mitten av februari, påbörjade Enviro bygget av en däckåtervinningsanläggning i Uddevalla.

Anläggningen ingår i ett samarbete med däcktillverkaren Michelin och den franska infrastrukturfonden Antin. Den är tänkt att utgöra ett flaggskepp och den första i en omfattande europeisk satsning, där Enviro och Antin siktar på att återvinna en tredjedel av Europas uttjänta däck år 2030.

Fredrik Emilson, 54 år och folkbokförd i Falsterbo, var vd för metallpulvertillverkaren Höganäs 2017–2023 och har även arbetat i Trelleborgkoncernen. Han lämnade FAM- och Lindéngruppenägda Höganäs med omedelbar verkan ett drygt år innan han tillträdde som vd för Enviro, i januari 2023.

Detta efter vad bolaget och dess styrelseordförande Magnus Hall beskrev som en överenskommelse mellan den avgående vd:n och styrelsen. Han efterträddes av en tillförordnad vd.

Fredrik Emilsons företrädare i Enviro var Thomas Sörensson, som efter vd-rollen övergått till att vara seniorrådgivare till bolaget.

 

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera