Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gunilla Persson

Gunilla Persson och Rasmus Gozzis låt borta från Spotify

Vid midnatt släpptes Gunilla Persson och Rasmus Gozzis gemensamma låt ”Viva la Gunilla” på Spotify.

Men nu är den borta från plattformen.

– Det är någon som verkligen vill mig illa här. Och det gör mig så ledsen, säger Gunilla Persson.

Gunilla Persson
Foto: OLLE SPORRONG
Rasmus Gozzi.
Foto: LISA MATTISSON

Ett lite oväntat musiksamarbete släpptes på Spotify vid midnatt under natten till långfredagen. Gunilla Perssons nya låt ”Viva la Gunilla” som är skriven av Rasmus Gozzi, som vanligtvis skriver låtar till Fröken Snusk.

– Jag träffade Gozzi och hela hans team och vi pratade länge och det här verkar vara en ”match made in heaven”, så att säga, har Gunilla Persson tidigare sagt om samarbetet.

Rasmus Gozzi: ”Har inlett en förundersökning”

Men nu är låten bortplockad från Spotify. Enligt Rasmus Gozzi är det Spotify som har plockat ner låten för att ett annat skrivbolag har gjort anspråk på den.

”Det någon som försöker förstöra för Gunilla. Vi tror hon har en oidentifierad fiende”, skriver Gozzi i en kommentar till Expressen och fortsätter.

”Vi på Gozzi records har inlett en förundersökning för att reda på vad som skett och vem som är den bakomliggande aktören bakom detta dåd”.

Gunilla ord: ”Någon som verkligen vill mig illa”

Gunilla Persson är ledsen över att hennes låt inte finns kvar på Spotify och tror att någon försöker förstöra för henne.

– Det är svårt att identifiera vem det är som ligger bakom men det är någon som verkligen vill mig illa här. Och det gör mig så ledsen. Det är långfredag och jag skulle ta det lugnt och i stället blev det så här. Det är nästan så att det är ondska i det, säger hon och berättar att hon så sent som för några veckor sedan bytte skivbolag från Cardiac records till Gozzi records.

Julia Levander, kommunikationschef på Spotify i Norden vill inte kommentera att låten är borta utan hänvisar till Cardiac records som Expressen har sökt.

Gällande juridiken och avtal med skivbolagen hänvisar Gunilla Persson till sin advokat Mark Safaryan som avböjer att kommentera.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.