Annons

Annons

Annons

Efter kontroversen – de ska leda Musikhjälpen

Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén blir programledare för "Musikhjälpen" som i år sänds från Växjö.

Tilltänkta programledaren Filip Dikmen stoppades efter sina inlägg i Gazakriget i sociala medier.

Musikhjälpen 2022 på Kungstorget i Göteborg.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Annons

Den 11–17 december är det dags för "Musikhjälpen", P3:s maratonsändning med tre programledare inlåsta i en bur någonstans i Sverige.

Från början var komikern Filip Dikmen påtänkt som en av programledarna. Men uppdraget gick om intet sedan han skrivit om kriget i Mellanöstern i sociala medier.

– Baserat på vad jag fått höra från mina uppdragsgivare så anser de inte att jag har varit partisk eller problematisk. Det verkar snarare handla om att jag sagt för mycket, sade han till Dagens Nyheter.

Annons

Annons

Anna-Karin Larsson, ansvarig utgivare för ”Musikhjälpen”, bekräftade för DN att Dikmen plockats bort.

”Vi kommenterar inte avtal med uppdragstagare generellt, men eftersom han valt att gå ut med detta så kan vi bekräfta att han var tilltänkt som programledare. Vi kan tyvärr heller inte kommentera varför vi valde att avsluta uppdraget i förtid på grund av det avtal som finns, men vi delar inte bilden som beskrivs i media.”

Komikern Sofia Dalén och programledaren Linnea Wikblad gör debut i "Musikhjälpen", men för Oscar Zia blir det tredje gången.

"Tredje året i rad, och 'Musikhjälpen' börjar kännas som hemma! Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. 'Musikhjälpen' är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen", säger Oscar Zia i ett pressmeddelande.

Mikael Forsell/TT

Annons

Annons

Till toppen av sidan