Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

MFF gick på knock i Norrköping - fem olika målskyttar i premiären

Allsvenskan

NORRKÖPING. Malmö FF var överlägset IFK Norrköping och vann den allsvenska premiären med 5-1.
Detta efter att fem olika MFF-spelare nätat på Platinumcars Arena.  
Vi är inte helt nöjda, säger MFF-målskytten Sebastian Nanasi. 

Foto: Bildbyrån.

Påskafton och allsvensk premiär i Norrköping. I hemmalaget saknades Arnór Traustason på grund av sjukdom och lagkaptenen Christoffer Nyman inledde på bänken. Han ersattes i anfallet av nyförvärvet och tidigare MFF-spelaren Tim Prica. 

Den regerande mästaren MFF, som besegrade Peking med 5-2 i cupen för några veckor sedan, inledde med Søren Rieks och Otto Rosengren på mittfältet utöver de ordinarie Sebastian Nanasi och Lasse Berg Johnsen. I anfallet kamperade både Erik Botheim och Isaac Kiese Thelin ihop. 

I den femte minuten hade IFK Norrköping hade matchens första avslut. Efter en kontring hittade bollen fram till Kevin Höög Jansson, som avslutade en bit utanför Johan Dahlins ena stolpe. Några minuter senare chippade Sebastian Nanasi bollen tätt över ribban, sedan målvakten Oscar Jansson hamnat i gräset. 

Annons

Årets första allsvenska mål kom i den 14:e minuten. Detta efter att förra årets skyttekung Kiese Thelin tog sig loss från sin bevakare och nickade in Nanasis hörna i mål. Sjunde hörnmålet för Malmö på sex tävlingsmatcher i år. Några minuter senare var dock Peking nära en kvittering men Daniel Eids skott gick i stolpens insida och ut. 

Matchinledningen var svängig och underhållande mellan två spelskickliga lag. I den 22:a minuten hotade MFF på nytt genom ett Rosengren-avslut som Max Watson styrde undan framför egen mållinje. 

I mitten av halvleken hade sedan Prica två farliga avslut. Det ena gick i mål men vinkades av för offside, och det andra smet precis utanför stolpen. 0-2-målet kom sedan i den 32:a minuten, efter ett mönsteranfall av MFF. 

Jens Stryger Larsen hittade Kiese Thelin som slog in bollen framför mål, där Erik Botheim högg och petade in sitt första allsvenska mål från en misstänkt offsideposition. 

Annons

I den 38:e minuten gav sedan Nanasi Rieks en gyllene målchans, men 36-åringens avslut gick rakt på Jansson. Därefter hade Höög Jansson ett nytt skott, som gick tätt över ribban. Istället kom 0-3-målet strax innan halvtid. Peking slarvade på mittplan, gav Nanasi möjligheten att kontra och 21-åringen satte bollen i mål via Watsons ben. Resultatet stod sig halvleken ut. 

- Vi ligger under med 3-0. Det är för dåligt bara, sa Prica i Discovery+ sändning och utvecklade:

- Ska jag vara ärlig känns det inte så bra just nu. Jag tycker att vi har några lägen som vi måste ta vara på, så känns det. 

- De har utnyttjat chanserna de har fått, avslutade Prica.

Kiese Thelin i samma sändning: 

- En bra halvlek. Tycker att vi har kontroll på det, gör tre jättefina mål och har bud på mer. Vi är nöjda men vi är inte klara än, sa han. 

Annons

På frågan om vad de skulle göra i andra halvlek svarade Kiese Thelin: 

- Vi ska göra tre till.

Peking-tränaren Andreas Alm: 

- Det är bara att erkänna, som en första halvlek i allsvenskan och 0-3 hemma, det är klart att det är extremt tufft. Vi fick det i ansiktet direkt, och ska göra den andra halvleken tillsammans. Det är fakta. Oavsett om det var offside på andra målet eller inte, så ligger vi under med 0-3, sa han i sändningen.

I den 57:e minuten kom laget ett steg närmare Kiese Thelins målsättning. Anfallaren själv spelade fram Rieks, som placerade in Malmös fjärde mål innan han blev utbytt mot Taha Ali. I anfallet efteråt var Kiese Thelin nära att bli tvåmålsskytt, men avslutet gick några centimeter utanför Oscar Janssons vänstra stolpe.

Efter en timmes spel och en längre period av MFF-dominans stack IFK upp genom Prica. Anfallaren tog sig loss från försvararna men placerade vänsterskottet utanför. Peking fick något bättre kontroll i defensiven, innan de återigen slarvade på egen planhalva med kvarten kvar. 

Annons

Den här gången var det Anton Eriksson som tappade bollen till Ali, som frispelade inhopparen Stefano Vecchia och MFF hade gjort sitt femte mål. I den 87:e minuten kom Pekings tröstmål. Det var inhopparen Isak Andri Sigurgeirsson som avslutade behärskat och nätade i sin allsvenska debut. 

Matchen slutade 1-5 - MFF:s största seger i en allsvensk premiärmatch på 2000-talet. 

- I den bästa av världar hade vi hållit nollan också, så det är synd, men 5-1 mot Norrköping borta i en premiär går inte att klaga på, säger Sebastian Nanasi till Discovery+ och fortsätter:

- Det var många som fick göra mål i dag, och det är viktigt att många får igång målskyttet. Det kommer bli ännu fler som gör mål sen, så det ser bra ut.

- Det känns skönt att fortsätta, och vi har hittat en bra form under försäsongen och i cupen, så det är kul att spinna vidare på den.

Annons

Nanasi är glad över att vara kvar i MFF - trots flyttrykten.

- Det är alltid en jävla stolthet att få representera Malmö, och det ska man ha en jävla respekt för. Det är inte många som får göra det. Det är bara att se till hur många supportrar vi har här i dag. Det här betyder så mycket för så många, och det är kul att kunna ge tillbaka.

Efteråt säger även Nanasi följande:

- Vi är inte helt nöjda. Det finns fortfarande delar i spelet som vi kan förbättra, säger Nanasi och utvecklar:

- Vi kan bli ännu bättre i första halvlek på att behålla bollen inom laget och få dem att förflytta sig mer. Samtidigt tycker jag att vi kontrollerar spelet bra utan boll och kan skapa lägen på bollvinster där också. Det är klart, vi gör fem mål framåt och jag ska inte stå här och säga att vi inte är nära vårt bästa. Det är svårt att lägga en procentsats, men det är klart att det finns fler nivåer att lägga till.

Annons

IFK Norrköpings lag: O. Jansson - Eid, Eriksson, Watson (K), Kalley (Baggesen 70') - Salihovic, Höög Jansson (Sandberg 80') - Björk (Sigurgeirsson 70'), Hammershøy-Mistrati (Sernelius 85'), Shabani (Nyman 70') - Prica .

Malmö FF:s lag: Dahlin - Stryger Larsen, P. Jansson (K), Cornelius, Busanello - Nanasi (Jørgensen 70'), Rosengren (Pena 82'), Berg Johnsen, Rieks (Ali 58') - Botheim (Bolin 82'), Kiese Thelin (Vecchia 70') .

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2024-03-30 kl 16:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto