Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var Jamil Mohamed och hans vänner som kom på idén att ha en fotbollscup i Karlshamn. Hör honom berätta varför i klippet. Foto: Philip Nilsson/SVT

Kompisgäng i Karlshamn drog ihop fotbollscup – mot kändisar: ”Skitkul”

Uppdaterad
Publicerad

Ett helt fotbollslag med kändisar har spelat i Karlshamn i turneringen ”Ballerz Cup”. Med hjälp av skådespelaren Alexander Abdallah, känd från tv-serien ”Snabba cash”, samlade ett kompisgäng ihop kändislaget.

Fotbollsturneringen ”Ballerz Cup” är ett resultat av att fem unga vänner från Karlshamn ville anordna en fotbollscup. Intresset i hela staden var skyhögt, det tog inte ens en dag innan de hade 15 lag som anmält intresse att delta.

Att en lokal fotbollsturnering i Karlshamn lockade till sig flera kändisar har enligt Jamil Mohamed, en av ungdomarna bakom cupen, en förklaring.

– Jag frågade Alexander Abdallah, som är ihop med min syster, om råd för hur man kan marknadsföra cupen.

Det slutade med att Alexander Abdallah, som är skådespelare och känd från bland annat tv-serierna ”Snabba cash” och ”Thunder in my heart”, ställde upp med ett eget lag bestående av kända skådespelare.

Alexander Abdallah själv säger att han älskar att spela fotboll och att det var längesedan han gjorde det.

– Det är jättekul, det känns som att vara barn igen, säger han.

Bland deltagarna i kändislaget fanns bland annat Mustafa Al-Mashhadani, som spelar Khalid i SVT-serien ”Tunna blå linjen”, och Hannes Fohlin, som spelar Erik i SVT-serien ”Vår tid är nu”. Även Edvin Ryding, känd från Netflix-serien ”Young royals” fanns med i laget.

Alexander Abdallah drog ihop ett eget lag, med flera kända skådespelare, och tävlade mot ungdomarna i den lokala turneringen i Karlshamn. Foto: Philip Nilsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.