Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfprofilen rasar mot utspelet från Chris DiMarco

Legendaren Chris DiMarco, 55, vill se högre prispengar.

Nu hoppas han att kontroversiella LIV Golf ska köpa upp PGA Champions Tour.

Kommentaren har fått både golfprofiler och fans att se rött.

Charlie Woods: ”Vi suger på att putta”
Chris DiMarco har spelat Ryder Cup för USA.
Foto: ALASTAIR GRANT / AP
Paige Spiranac under Dubai Masters 2015. I dag har hon lagt proffsgolfen åt sidan och är en av världens största influencers inom golfen med miljontals följare.
Foto: Ap / TT / NTB Scanpix

Ända sedan Saudiarabien klev in på på golfens världsscen och lanserade LIV Golf har det mesta handlat om pengar. Och det lär inte vara slutdiskuterat på ett bra tag.

Nu har dessutom Chris DiMarco kastat in nytt bränsle i debatten. Den trefaldige PGA-tourvinnaren och tidigare världssexan, som till vardags spelar på PGA Champions Tour, tycker att det är alldeles för snålt med prispengar.

När 55-åringen gästade podcasten Subpar sparade han inte på krutet.

– Vi går typ runt och hoppas att LIV ska köpa upp PGA Champions Tour. Låt oss spela för lite riktiga pengar, säger han och fortsätter: 

– Det är ett skämt att vi får dela på 21 miljoner kronor. Det var sju spelare på PGA-touren som drog in mer prispengar ensamma förra veckan.

Paige Spiranac: ”Trött på gnället”

Utspelet från DiMarco har rört upp känslor på sociala medier. En av världens största golfinfluencers, Paige Spiranac, var snabbt ute på plattformen X och rasade.

”Chris DiMarco har tjänat 235 miljoner kronor under sin karriär. Och det är bara på golfbanan utan att räkna in alla sponsorpengar. Hand upp om du är trött på proffsgolfare som gnäller om pengar”, skriver hon.

PGA Champions Tour är en veteratour för tidigare golfstjärnor som kommit upp i ålder. Bland annat spelar svenskarna Jesper Parnevik och Robert Karlsson på där med jämna mellanrum.

Under årets säsong har touren 28 deltävlingar och totalt tävlar spelarna om 715 miljoner kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.