Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV71

Kent Norberg nobbade firandet – åkte hem till Sundsvall

HV71:s supportrar krävde Kent ”Nubben” Norbergs avgång.

Efter segern i ödesmatchen firade ”Nubben” inte det säkrade SHL-kontraktet.

– Jag åkte upp till Sundsvall, säger han till P4 Jönköping.  

Kent Norberg om banderollerna: ”Klart att det är tråkigt”
HV71-fansen krävde Kent Norbergs avgång under den sjunde kvalmatchen.
Foto: Johan Svensson
Kent Norberg.
Foto: DAVID WRELAND / BILDBYRÅN

Efter en tung säsong säkrade HV71 till slut SHL-kontraktet på långfredagen. Man vann den sjunde och avgörande kvalmatchen mot Oskarshamn med 5-0. 

I slutet av matchen krävde klubbens supportrar styrelsens och sportchefen Kent ”Nubben” Norbergs avgång när de höll upp banderoller från sin plats på kortsidan.

”Avgå alla”, stod det bland annat.

Kort efter matchen gav Norberg sin syn på banderollen. 

– Det är klart att det är tråkigt. Men jag är inte dum heller, jag vet att vi lever i en resultatinriktad bransch. Då får man leva med det. Det är ens jobb att göra supportrarna glada och nöjda. Det har vi inte lyckats med, sa han då. 

Nubben: ”Tog bilen och åkte hem”

Dagen efter HV71:s säkrade SHL-kontrakt berättar Norberg för P4 Jönköping att han inte firade lagets seger i ödesmatchen. Allt kändes tomt, så han åkte hem till Sundsvall i stället för att stanna kvar i Jönköping.

– Jag hade tänkt stanna kvar men kände att jag behövde samla tankarna för mig själv. Jag åkte upp till Sundsvall, säger ”Nubben” till kanalen. 

– Jag hade tänkt stanna kvar men kände att ”det kanske inte ens är värt att gå ut och ta en öl eller något”, så jag tog bilen och åkte hem, fortsätter han. 

Kent ”Nubben” Norberg har kontrakt med HV71 även över nästa säsong. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.