Brentford

Nilsson Lindelöf skadad – tvingades kliva av

Hur allvarlig är Victor Nilsson Lindelöfs skada?

Den svenska landslagskaptenen tog sig först sittande på baksidan av höger lår, innan han linkade av planen.

Detta när Manchester United i en galen avslutning mot Brentford fick 1–1 sent på påskaftonen.

Nilsson Lindelöf om tunga förlusten: ”Tycker inte det var naivt”
Victor Nilsson Lindelöf tog sig för baksida lår och bröt matchen.
Erik ten Hag har mycket att tänka på.
Victor Nilsson Lindelöf undersöks innan han bryter matchen.

Sex raka i Premier League utan seger för Brentford. Nia förra säsongen i ligan, nu farligt när bottenskiktet efter bland annat många skador i backlinjen (22 olika kombinationer den här säsongen!).

Seger i kvartsfinalen i FA-cupen mot Liverpool för Manchester United. Dock åtta poäng efter Tottenham i jakten på den eftertraktade femteplatsen.

När avsparken var gjord på Gtech Community Stadium i västra London sent på påskaftonskvällen startade det kontringsvilliga hemmalaget bäst. Bland annat med fem-ett i hörnor efter 20 minuter.

Fyra minuter senare var det bara en stolpträff som räddade Man United från ett baklängesmål. Ivan Toneys skott träffade André Onanas ena stolpe.

Bortalaget, med Victor Nilsson Lindelöf som vanligt som mittback, fick jobba hårt resten av första halvlek när Brentford också prickade ribban (Mathias Jensen).

Att det stod 0–0 var något samtliga bortaspelare säkert skickade en tacksamhetens tanke. Brentford gjorde ju det mesta – utom mål. Och United hade flytet.

Nilsson Lindelöf tvingades bryta

Det tog nio minuter in i andra halvlek när det i stället var Man United som höll på att spräcka nollan. Men Mark Flekken (säkert i det nederländska landslaget i EM) var snabbt nere på närskottet.

Då kontrade Brentford med ytterligare en träff i virket, lagets tredje.

Snacka om att det gick undan. Inga mål, mycket underhållning ändå.

Med några minuter upp till 70 var Victor Nilsson Lindelöf tvungen att bryta matchen.

Han har ju tidigare haft problem med ljumskarna, nu tog han sig först sittande åt baksidan på höger lår innan han reste sig och linkade av.

Frågan är hur allvarlig den svenska landslagskaptens skada är?

Två mål på tilläggstid

Inga mål hade kommit under ordinarie tid, men under det 13 minuter långa tillägget kom två:

Mason Mount fick med sin vänsterfot bollen förbi Flekken till 0–1 (90+6).

Tre minuter senare, 90+9, kom kvitteringen genom norske Kristoffer Ajer.