Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Prins Harry

”Harry ser det som förräderi av William”

Prins William har på senare tid knutit starkare band till kung Charles fru Camilla.

Det gillar Williams bror prins Harry inte det minsta enligt hovexperten Tom Quinn.

– Harry ser det som ett förräderi av William, säger Quinn till Mirror.

Regenterna och tronföljden – här är brittiska kungahuset
Prins Harry och prins William.
Foto: DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK / REX TT NYHETSBYRÅN

Eftersom både kung Charles och prinsessan Kate genomgått cancerbehandlingar på senare tid och behövt pausa sina kungliga plikter har andra behövt fylla tomrummet som uppstått. 

En av kungligheterna som börjat dyka upp vid fler evenemang är kungens fru Camilla, ofta tillsammans med prins William. Det är något som inte landat bra hos Williams bror prins Harry, uppger hovexperten Tom Quinn.

– Harry har svårt att greppa att William faktiskt kommer riktigt bra överens med Camilla nu. Harry ser det som ett förräderi av William. Han var chockad när William insåg att Camilla faktiskt är en ganska trevlig kvinna, långt ifrån det monster prinsarna trodde hon var när de var barn, säger Quinn.

”Det är väldigt sorgligt”

Han beskriver Camilla som ”väldigt bra på att lyssna”.

– Det är något William definitivt börjat uppskatta allt mer. Men Harry ser det bara som ännu ett exempel på att William sviker ”deras” sida. Harry har aldrig riktigt kunna gå vidare efter det att deras mamma dog, säger Quinn.

Charles var otrogen med Camilla under äktenskapet med prinsessan Diana som slutade i skilsmässa 1996.

– Camilla var boven i dramat, sade Harry nyligen.

1997 dog Diana i en bilolycka. Charles gifte sig med Camilla åtta år senare.

– För Harry var Camilla den elaka styvmamman då och i hans ögon är hon fortfarande det. Det är väldigt sorgligt, men visar att det stora geografiska avståndet mellan bröderna, med Harry i USA och William i England, har blivit en fysisk manifestation av hur långt ifrån varandra de står känslomässigt numera, säger Quinn.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.