Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Idol

Avicii-managern Ash Pournouri tar plats i nya ”Idol”-juryn

Tidigare Avicii-managern Ash Pournouri tar plats i ”Idol”-juryn.

Han blir den andra nya medlemmen efter Peg Parnevik då Kishti Tomita och Alexander Kronlund har lämnat juryn inför 20-årsjubileet.

– Jag är väldigt taggad, säger Ash Pournouri, om nya jobbet.

Ur arkivet: I mörka tider – här är idolernas pepplåtar
Ash Pournouri tar över i ”Idol”-juryn.
Foto: Johan Jeppsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tim ”Avicii” Bergling.
Foto: Instagram

Ash Pournouri, 42, upptäckte Avicii – nu ska han upptäcka Sveriges nya idol.

Han har gjort låtar till Madonna, Coldplay och David Guetta men är nog mest känd för att han var Aviciis manager.

De senaste åren har Pournouri jobbat som entreprenör och bland annat startat konferensen Brilliant Minds tillsammans med Spotify-grundaren Daniel Ek. De har haft talare som bland andra Barack Obama, Malala Yousafzai och Christer Fuglesang på sina konferenser.

Ash Pournouri: ”Lite andra linser”

Nu tar han plats i ”Idol”-juryn bredvid Peg Parnevik som också är ny medan Katia Mosally och Anders Bagge återvänder till juryn.

– Det känns som två livstider sen som jag höll på med musik, men jag har ändå hållit koll på industrin från sidan. Jag är ju naturligt lagd och intränad att se gömda och inte helt uppenbara möjligheter, vilket kanske gör att jag kommer se med lite andra linser på de sökande. Jag har ju numera även bred erfarenhet från helt andra branscher, så jag är lite nyfiken själv på att se hur jag reagerar och vad som får mig att gå i gång. Jag är väldigt taggad, säger Ash Pournouri i ett pressmeddelande.

TV4: ”Väldigt häftigt”

Lagom till att programmet firar 20-årsjubileum passar TV4 alltså på att göra om juryn. För några veckor sedan gick Kishti Tomita ut med att hon tvingas bort från ”Idol”-juryn efter sju år. Sedan meddelade även Alexander Kronlund att han lämnar juryn efter lika många år.

– Det ska bli väldigt häftigt och spännande med Ash som ny jurymedlem i Idol. Hans cv, både inom musikbranschen och som entreprenör, talar för sig självt och jag tror han kommer bidra med värdefull kunskap och input för att utveckla Idol ytterligare, säger Malin Knave, producent för ”Idol” i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.