Ash Pournouri ny medlem i ”Idol”-juryn: ”Taggad”

Var Aviciis manager och har gjort hits med världsstjärnor

Uppdaterad 2024-04-03 | Publicerad 2024-03-31

Kishti och Alexanders tid i ”Idol”-juryn är över.

Nu kliver istället Aviciis gamla manager Ash Pournouri in som ny medlem.

”Jag är väldigt taggad”, säger han i ett pressmeddelande.

Idol” firar 20 år och programmet får två nya tillskott i juryn.

Förra veckan avslöjades det att artisten Peg Parnvik, 28 kommer att göra Anders Bagge och Katia Mosally sällskap – och under söndagsmorgonen blev det klart att Arash ”Ash” Pournouri kniper den sista platsen vid jurybordet.

”Det känns som två livstider sen som jag höll på med musik, men jag har ändå hållit koll på industrin från sidan. Jag är ju naturligt lagd och intränad att se gömda och inte helt uppenbara möjligheter, vilket kanske gör att jag kommer se med lite andra linser på de sökande”, säger han i ett pressmeddelande.

”Idol”-juryn 2024.

Gjort hits med världsstjärnor

Ash Pournouri är mest känd för att ha upptäckt och varit manager till Tim ”Avicii” Bergling. Han har även varit med och gjort hits tillsammans med bland andra Madonna, Coldplay och Swedish House Mafia.

”Jag är lite nyfiken själv på att se hur jag reagerar och vad som får mig att gå i gång. Jag är väldigt taggad”, säger han i pressmeddelandet.

Ash Pournouri.

”Väldigt häftigt och spännande”

I vintras berättade Kishti Tomita att hon tvingats ifrån sin roll som jury idol. Senare stod det klart att även Alexander Kronlund lämnar juryn.

”Det ska bli väldigt häftigt och spännande med Ash som ny jurymedlem i ”Idol”. Hans cv, både inom musikbranschen och som entreprenör, talar för sig självt och jag tror han kommer bidra med värdefull kunskap och input för att utveckla ”Idol” ytterligare” säger Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol” i pressmeddelandet.