Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vann i fjol – är klar för Elitloppet 2024

På påskafton i V75 Direkt i TV4 meddelade sportchef Anders Malmrot att Philippe Allaire och kretsen runt Hohneck fått sin Elitloppsinbjudan och tar sikte mot Solvalla igen sista söndagen i maj.

Därmed är han den fjärde hästen som fått ta emot en rosa biljett till Elitloppet 2024.

– Det är en stor ära och jag är väldigt stolt och glad över att bli inbjuden igen för att komma och försöka försvara vår seger från förra året – Hohneck älskar Solvalla, säger Philippe Allaire.

Foto: MEDIABILD

Hohneck hade ett fint 2022 och efter att ha fortsatt leverera topprestationer i början av 2023 bjöds han in till Elitloppet. Ägaren och tränaren Philippe Allaire valde att resa till Solvalla för att han hade god tro på att Hohneck skulle passa perfekt på en svensk tusenmetersbana – resten är numera travhistoria.

Efter en andraplats i försöksloppet dansade Hohneck hem finalen av Elitloppet 2024 med fem miljoner kronor i förstapris på topptiden 1.08,9. Körande Gabriele Gelormini bjöd på en härlig segergest – vilket vi sedan fick se på nytt i mitten av oktober då Hohneck var tillbaka på Solvalla och vann UET Elite Circuit Finale (Gr I, Int) - Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst med 2,8 miljoner till vinnaren.

På meritlistan i övrigt finns bland annat vinsten i Critérium Continental 2021 som var Hohnecks största seger fram till fjolårets Elitloppstriumf.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.