GÖTEBORG. Gais förlorade med 4-0 mot BP i den allsvenska comebacken.
Detta sedan Wilmer Odefalk gjort ett av målen - och hyschat hemmapubliken.
- Det var en polare och jag som hade ett vad, säger Odefalk själv om gesten.

Efter 4 135 dagar var Gais tillbaka i allsvenskan när BP gästade Gamla Ullevi och tog med sig alla tre poängen.

Grönsvart började dock bra och satte full fart direkt - och skapade matchens första målchans efter fem minuter. På Axel Henrikssons hårda inlägg var Alexander Ahl Holmström en hårsmån från att nå bollen, men fick till sist se den passera straffområdet.

Minuten senare skapade BP sin första målchans, men Gais-backen Axel Norén kunde rensa precis framför Nikola Vasic.

I den tionde minuten gick det ett sus över läktaren när BP skapade en jättechans - men Adam Jakobsens avslut gick i ribban och ut.

Annons

Men Jakobsen skulle få revansch. För bara minuten senare kunde BP-spelaren trycka in 1-0 via en volley på Timossi Anderssons inlägg.

Kort efter var Anes Cardaklija nära att kvittera för Gais - men Lucas Bergström var med på noterna och räddade nickförsöket.

Efter en intensiv första kvart lugnades matchen ner något, där BP hade stor kontroll på matchbilden och Gais hade svårt att hitta rätt i det egna spelet.

Med knappa timmen var hemmalaget ytterst nära en kvittering. Henrikssons inspel nådde Jonas Lindbergs panna - men skarven gick tätt utanför den bortre stolpen.

Det blev också starten på en bättre Gais-period, men trots ett par intressanta lägen fick Grönsvart ingen utdelning. I stället var BP skoningslöst just före paus när Fritszon helt fri framför mål fick stöta in 2-0.

Efter paus öppnade matchen upp ännu mer. I en pendlande matchbild kunde BP ta sig till ett kanonläge med 53 minuter spelade. Men Krasniqi stod för en vass benparad.

Annons

Minuten senare tog sig Gais till ett friläge där Gustav Lundgren fälldes av Kaare Barslund, men nekades straffspark till publikens stora ilska.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker att det är straff. Men jag kan förstå om han (domaren) tycker att jag är i obalans. Men samtidigt, även om jag är i obalans kan jag inte hjälpa att han sparkar mig på benet, säger Lundgren efter matchen.

I stället var det BP som slog spiken i kistan när Wilmer Odefalks inlägg letade sig hela vägen in i mål till 3-0. I firandet framför Gais-klacken hyschade Odefalk publiken - och fick ta emot ett hav av busvisslingar och burop.

- Det var en polare och jag som hade ett vad. Det var inget mer med det - och inget mot dem, säger Odefalk efter matchen, där resultatet till slut skrevs till 4-0 till gästerna.

Annons

Kan du utveckla?
- Nej, nej det är lugnt. Det var bara jag och en polare som hade ett vad.

Om att du skulle göra mål och göra den målgesten?
- Ja, exakt. Och det gjorde jag, säger han med ett leende.

En Gais-polare eller BP-polare?
- En BP-polare.

Gais-tränaren Fredrik Holmberg var besviken efter matchen, men ville inte skylla på den uteblivna straffsparken i början av den anda halvleken.

- Jag vill inte kommentera domslut i dag. Det är upp till oss själva att spela bättre fotboll, säger han.

Gais möter Värnamo på bortagräs nästa söndag. För BP väntar AIK på Grimsta på lördag.

Startelvor

Gais: Krasniqi - Wängberg, Norén, Cardaklija, Ibrahim - Henriksson, Åberg, Lindberg - Lundgren, Ahl Holmström, Boudri

BP: Bergström - Jensen, Calisir, Barslund, Heggem - Timossi Andersson, Jakobsen, Fritzson, Christensen - Vasic, Odefalk