Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby IF

Kalmar kritiskt efter bortdömda målet

Kalmar firade en kvittering mot Hammarby.

Då dömdes målet bort till de rödkläddas stora förvirring.

Efter matchen är KFF-spelarna kritiska.

– Det är inte första gången vi får 50/50-situationer emot oss när vi är på bortaplan mot storstadslagen, säger Simon Skrabb.

Vill de allsvenska kaptenerna ha VAR?
Kalmar var kritist mot domarinsatsen.
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Kalmar FF förlorade den allsvenska premiären mot Hammarby med 3-1. Smålänningarna bjöd på två mål i första halvlek innan man reducerade. 

I andra halvlek jagade KFF en kvittering, och i mitten av andra halvlek fick Hammarbys målvakt Oliver Dovin plocka bollen ur nätmaskorna efter en fast situation,

Men glädjen blev kortvarig för Kalmar, domaren valde nämligen att döma bort målet efter att ha upptäckt en fasthållning inne i straffområdet. 

– Det är Besara som lägger sig väldigt lätt, det är surt. Vi hade ju inte fått straff om det var tvärtom. Domaren dömer, men det är surt och det är en otroligt billig frispark, säger Kalmars Jonathan Ring. 

Du upplever det som en klar filmning?

– Ja, det känns som att han lägger sig lätt. 

Skrabb: ”Domaren kan fria”

Han får medhåll av lagkamraten Simon Skrabb. Den offensive mittfältaren menar att det inte är första gången han och Kalmar blir bortdömda på bortaplan mot ett storstadslag.

– Domaren kan fria. Det är inte första gången vi får 50/50-situationer emot oss när vi är på bortaplan mot storstadslagen, säger Skrabb.

Är det svårt för domaren att stå emot?

– Jag tycker det, det händer upprepade gånger. Framför allt 50/50-situationer, de dömer alltid till hemmalagens fördel.

Försöker ni påtala det för domaren?

– Han viftar bort alla, det är han snabb med. Det är en spelare som ifrågasätter domslutet och han viftar med kortet direkt, det är också en sådan grej som storlagen kommer undan med. De kan gruppera, och klagar flera samtidigt, och så fort vi klagar får vi gult kort direkt i facet. Det är så de skyddar sig mot det. Vi kan inte ens ifrågasätta domslutet.

Matchen slutade 3-1 till Hammarby. Jusef Erabi gjorde matchens sista mål. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.