Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bonde söker fru

Flera förändringar i ”Bonde söker fru 2024” – delen skippas

Ett moment som alltid varit med i ”Bonde söker fru” skippas i årets säsong.

Det avslöjar programledaren Linda Lindorff som även berättar vad tittarna kan förvänta sig.

– Det kommer att komma en överraskning, säger hon.

Men trots att TV4 sökte fiskare till årets program fick de inte något napp.

Linda Lindorff
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
”Bonde söker fru” är tillbaka till hösten.
Foto: Pressbild / TV4

”Bonde söker fru” sänds som vanligt under hösten på TV4 men redan nu sänds ett presentationsprogram av årets bönder. Intresserade singlar kan då söka till den bonde som fångar deras uppmärksamhet – och ha chans att dejta hen under programmet i höst.

Linda Lindorff leder som vanligt programmet och avslöjar nu vad tittarna kan förvänta sig av säsongen.

– Det kommer att komma en överraskning. Det blir faktiskt en förändring i år, en större förändring, säger hon men vill inte avslöja mer än så i nuläget.

ARTIKELN I KORTHET

Linda Lindorff antyder en stor förändring för säsongen.

Inför säsongen sökte TV4 fiskare till programmet men detta resulterade inte i några deltagande fiskare.

Reseprogrammet där bönderna reser bort med sina valda partner tas bort på grund av lägre tittarsiffror, vilket ger mer tid på gården och två extra avsnitt jämfört med tidigare år.

De som söker kärleken i årets program är 24-åriga mjölkbonden Alma från Mellerud, 29-årige köttbonden Kristian från Vittinge, 34-årige mjölkbonden Anders från Näsviken, 69-årige westernryttaren Göran från Nykvarn samt 30-årige mjölkbonden Isak från Öland, som Expressen skrivit om tidigare.

Inget napp på fiskare

Inför årets säsong försökte programmet bredda sig och sökte även efter kärlekstörstande fiskare. Något som gjorde Lindorff ”lite förvånad”.

Men det blev inget napp för TV4. Varför vet inte Lindorff eftersom hon inte är inblandad i castingprocessen men hon är öppen för att besöka en ”fiskebonde” i framtiden.

– Det viktigaste är att man har någon som verkligen längtar efter kärleken, säger hon.

Programdelen tas bort

I november meddelade Lindorff på sin blogg att spinoff-serien ”Bonde söker fru – kärlek åt alla” som har sänts på TV4 Play läggs ner. Nu blir det ytterligare en förändring i programmet. Reseprogrammet där bönderna åker i väg på semester med personen de har valt tas bort. Detta eftersom tittarsiffrorna för det programmet brukar vara lägre än för de andra programmen enligt Lindorff.

– Kanske av självklara anledningar för då är ju valen redan gjorda. Klimaxet är ju över då och sedan vill folk veta vad som hände sedan, säger Lindorff och berättar att det därmed blir mer tid på gården och två extra avsnitt av programmet jämfört med tidigare år.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.