Rasar över nya jurymedlemmen i ”Idol”: ”Ett stort hån”

Ash Pournouri anklagades för att ha pressat Avicii

Uppdaterad 2024-04-03 | Publicerad 2024-03-31

Under söndagsmorgonen avslöjade TV4 att Aviciis tidigare manager är den sista medlemmen i årets ”Idol”-jury.

Något som väckt starka reaktioner på sociala medier.

”Inte alls ok TV4. Gör om, gör rätt!”, skriver en användare på Facebook.

I april 2018 chockades världen: Avicii, eller Tim Bergling, hade avslutat sitt liv, 28 år gammal.

Bara månader innan hans tragiska bortgång gick dokumentären ”Avicii: True stories” upp på bio. Det hade då gått ett drygt år sedan Avicii lade av med turnerandet av hälsoskäl.

I filmen säger Avicii vid flera tillfällen att han måste lägga om sitt liv och sluta turnera: ”Jag kommer att dö”, säger han i filmen.

Avicii hittades död den 20 april 2018.

Efter världsartistens död fick några scener ur dokumentären spridning och Arash ”Ash” Pournouri, 42, anklagades av vissa för att ha pressat artisten att jobba mer än vad han klarade av.

– De klippte in saker utan kontext. Vi fick inte svara eller komma med egen information. Klippen där jag pratar är från 2014, som har med något helt annat att göra, sa han i ”Framgångspodden” efter kritiken.

Ash Pournouri.

Ska bojkotta programmet

När Pournouri nu dyker upp som ny medlem i ”Idol”-juryn har starka reaktioner blossat upp på nytt.

”Är det inte magstarkt av TV4 att ha med han som pushade Tim Bergling till maxgränsen i ”Idol”-juryn?”, skriver en användare på X.

”Idol”-juryn 2024.

”Då blir det jag som bojkottar ”Idol” nästa säsong, rip Avicii”, skriver en användare under TV4:s Instagraminlägg.

”Så sorgligt! Med tanke på hur han drev Avicii att jobba tills han var helt slut på alla plan är det här ett stort hån mot alla inblandande och vedervärdigt på alla sätt och vis”, skriver en användare på Facebook.

TV4: ”Vi är medvetna”

Till Aftonbladet skriver TV4 att Ash Pournouris ”kunskap och erfarenhet av musikbranschen” är det som ligger bakom beslutet att ta in honom i juryn.

”Vi är medvetna om att det finns tankar och åsikter kring valet av jury. Vi är väldigt glada över att Ash är en del av Idoljuryn och responsen har varit övervägande positiv”, skriver Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol”.

Aftonbladet har sökt Ash Pournouri utan framgång.

Följ ämnen i artikeln