Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SVT

Sven-Erik lämnar ”Hotell Romantik”: ”Inga snygga”

Sven-Erik Sjögren väljer att hoppa av ”Hotell romantik” i söndagens avsnitt.

– Det fanns inga snygga kärringar där till mig, säger han.

Han berättar samtidigt hur han håller sin kropp i trim – och hur han tänker kring det kritiserade nakenbadet mitt bland de andra deltagarna.


Missa inga nyheter om ”Hotell romantik” – ladda ned Expressens app här

Sven-Erik Sjögren från Göteborg är en av deltagarna i årets ”Hotell Romantik”.
Foto: Janne Danielsson / SVT
Sven-Erik i sin gröna mankini som har blivit en snackis.
Foto: SVT / SVT
Här stretchar han i mankinin.
Foto: SVT / SVT

Sven-Erik Sjögren, 72, har gjort ett starkt intryck i i årets ”Hotell romantik” i SVT i sin gröna mankini och sina färgstarka uttalanden.

Men i söndagens avsnitt väljer han att hoppa av programmet. Anledningen är att han bara tycker att det fanns en kvinna som matchade honom där: Marie-Louise Hommerberg, 69, men hon var så populär bland männen att Sven Erik drog sig ur.

ARTIKELN I KORTHET

Sven-Erik Sjögren väljer att lämna ”Hotell romantik” eftersom han kände att det bara fanns en kvinna som matchade honom, Marie-Louise Hommerberg, som var populär bland männen, vilket fick Sven-Erik att backa.


Sven-Erik förstår inte varför flera av de andra deltagarna blev upprörda av att han badade naken bland dem på stranden. Han har gjort det flera gånger tidigare och inte fått sådana reaktioner.


72-åringen avslöjar att han gymmar 30-45 minuter varje dag och även promenerar två timmar varje dag – men det finns dagar då han skippar träningen.

Marie-Louise Hommerberg.
Foto: Janne Danielsson / SVT

– Grabbarna var ju som flugor runt en sockerbit och då har jag inte lust att vara en av flugorna. Då drar jag mig ur, säger han och fortsätter.

– Jag har ju hållit mig fräsch och fin hela livet och då måste du ju träffa en kvinna som är ganska lik och som håller stilen. Som klär sig fräckt och är lite ärtig. Och hon måste vara slank, helt enkelt. Är hon inte slank så funkar det inte, säger Sven-Erik som inte ångrar sitt beslut i efterhand.


Kritiken mot nakenbadet

Innan Sven-Erik valde att lämna programmet skapade han återigen uppståndelse när han tog av sig kläderna och badade naken framför de andra deltagarna på stranden. Flera deltagare blev upprörda men Sven-Erik har ingen förståelse för reaktionerna.

– Jag fattar inte hur normalt funtade människor kan bli uppretade av det. Jag kan inte se att någon ska ha så ont av det. Det skulle vara något religöst betingat i så fall, säger Sven-Erik som gillar att bada naken och har gjort det mycket genom åren och då inte fått några negativa reaktioner.

Sven-Erik när han badar naken mitt bland de andra deltagarna i programmet.
Foto: SVT

Reaktionerna – och nya projektet

Sedan programmet har börjat sändas har Sven-Erik bara fått positiv respons, såväl i meddelanden som från folk som kommer fram på stan.

– Det är bara superlativ överallt, säger han.

Den som saknar Sven-Erik i rutan kan kanske få se mer av honom framöver. 72-åringen berättar att ett produktionsbolag har hört av sig men han kan inte avslöja mer i nuläget.

Så håller sig Sven-Erik i form

72-åringen är vältränad vilket han tar upp flera gånger i programmet. Nu avslöjar han sin träningsrutin för Expressen.

– Jag har tränat regelbundet på gymmet och tävlat i tyngdlyftning i 60 år. Jag har nog nästan aldrig missat en enda gång, säger han.

Han berättar att han gymmar runt en halvtimme till 45 minuter, sju dagar i veckan.

– Jag promenerar alltid två timmar om dagen också, säger han.

Han tillägger dock att det finns dagar när han hoppar över träningen.

– Om jag är på en trevlig nyårsmiddag och jag dricker lite för mycket sprit och lägger mig berusad 03.30, då går jag inte till gymmet. Det får vara någon måtta på galenskaperna. Jag är ”creepy” nog som jag är, säger han och skrattar.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.