Gå direkt till sidans innehåll
CS2

Natus Vincere vinner PGL Major i Köpenhamn

Natus Vincere vinner den historiska CS-majorn.

Efteråt kunde spelarna inte hålla tårarna tillbaka.

– Jag vill tacka mina lagkamrater, de har jobbat arslet av sig, säger finländske lagkaptenen Aleksi Virolainen från scenen.

Natus Vincere.
Foto: Stephanie Lindgren / PGL
Foto: PGL / Twitch
Finalen spelades på Royal arena i Köpenhamn.
Foto: João Ferreira / PGL

Den första finalen i en Counter-Strike 2-major inleddes på Ancient, där det var Natus Vincere som behöll ett övertag under i princip hela kartan. Det blev ett dramatiskt avslut med flera jämna rundor, men Navi kunde ändå besegra Faze Clan med 13–9.

På Navis kartval Mirage var det Faze som inledde bäst trots att man förlorade pistolrundan. Natus Vincere hittade inga lösningar för att ta sig in på sajterna och vid sidbytet ledde Faze med åtta rundor. Kartan slutade 13–2.

Majorn i Köpenhamn fick därmed avgöras på Inferno – kartan där Faze Clan kollapsade i finalen i Boston 2018. Laget fick en mardrömsstart och Navi vann de första sju rundorna under vad som blev en dominant CT-sida.

Glädjetårar

Precis som i Boston föll Faze på Inferno. Natus Vincere är de historiska första majormästarna i CS2 efter en förkrossande seger med 13–3.

Allra mest imponerade ukrainske Valeriy ”B1t” Vakhovskiy, som stod för 23 frags på den avgörande kartan. Efter segern syntes flera av lagets spelare i glädjetårar.

Navi får också förstapriset på över 5 miljoner kronor.

Följ Expressen E-sport på Youtube, Facebook, och Twitter!

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.