Trump spred bild på bakbunden Biden: Får kritik

Publicerad 2024-03-31

Trump lade tidigare i veckan upp ett filmklipp på sina sociala medier som föreställde en bakbunden Joe Biden.

Nu får han kritik, bland annat av Bidens team.

– Trump fortsätter att egga på för politiskt våld och det är dags att ta honom på allvar, säger kampanjchefen Michael Tyler till CNN.

Trump postade filmklippet på sin egen plattform Truth Social på fredagen, skriver CNN. Videon verkar ha filmats dagen innan, då Trump var på plats i Long Island, New York, för att besöka minnesstunden för den mördade polisen Jonathan Diller.

Videon visar en pickup med en bild på Joe Biden som ser ut att ligga på sidan med händer och fötter bundna.

– Det här inlägget från Trump är precis sån skit man lägger ut när man uppmanar till ”ett blodbad”, säger Bidens kampanjchef Michael Tyler till CNN.

Han hänvisar också till attacken på Kapitolium från 2021.

– Det är dags att ta honom på allvar, fråga bara poliserna som attackerades när de försvarade vår demokrati den 6 januari.

Donald Trump.

Trumps kampanjchef Steven Cheung sa i ett uttalande att ”demokrater och galningar” har uppmanat till våld mot expresidenten och hans familj.

– De använder också rättssystemet som ett vapen mot honom, sa han.

Upptrappad stämning

Inför presidentvalet i november har ordväxlingarna mellan Biden och Trump trappats upp allt mer.

Biden har nyligen hånat Trump för sitt golfande och även utmanat honom på en runda själv. Trump har tidigare i mars varnat för att det kan bli ”ett blodbad” för den amerikanska bilindustrin och USA i allmänhet om han inte vinner valet.