Hoppa till innehållet

Innehåll från SRS SecurityAnnons

Här finns stöd vid misstanke om insiders eller otillbörlig påverkan

Fredrik Janse, vd på SRS Security.
Fredrik Janse, vd på SRS Security.

Organisationer kan ovetandes dras in i eller drabbas av organiserad brottslighet, både inifrån och utifrån.

SRS Security kan då hjälpa till med både operativa och rådgivande tjänster.

– Misstänker man något är det viktigt att agera snabbt och klokt, säger Fredrik Janse, vd på SRS Security.

BRÅ släppte nyligen sin rapport Möjliggörare i kriminella nätverk, som bland annat belyser hur kriminella nätverk kan placera möjliggörare inne i offentliga organisationer eller privata företag. Där kan de med en legitim fasad agera med kriminella syften, som att läcka känslig information, eller medverka till korruption eller penningtvätt. 

Experter från SRS Security har bidragit till rapporten och finns citerade.

– Rapporten belyser på ett mycket tydligt sätt ett antal särskilt riskutsatta branscher och funktioner där organiserad brottslighet söker och placerar sina möjliggörare, säger Fredrik Janse.

För den som blir drabbad uppstår ofta en stor osäkerhet där man har svårt att orientera sig. 

– Det är viktigt att förstå att möjliggörare i många fall är att likställa med medbrottsling och att det kommer med ett straffansvar som kan landa både på individer och företag.

Här kan vi kliva in och erbjuda både trygghet i ärendet samt ett oberoende perspektiv, säger han. 

SRS har en bred produktportfölj

SRS erbjuder tjänster för att hantera interna och externa angrepp, såväl reaktivt som proaktivt. De har specialtränad kompetens och gedigen erfarenhet inom kvalificerat utrednings- och spaningsarbete, men även experter inom rekrytering och mänskliga system.

– Vi vill komma in tidigt för att klarlägga avvikelsen, identifiera samband mellan individer, nätverk och företag samt bedöma aktuella risker kopplat till bolagets interna processer och affärer, förklarar Fredrik Janse. 

SRS erbjuder också kunder en genomlysning av det interna antikorruptionsarbetet. 

– Vill man som företag förstå hur en möjliggörare arbetar och påverkar företaget eller vilka brottsmodus man kan vara en del av så har SRS en expertgrupp inom antikorruption. Där är våra samlade erfarenheter en avgörande resurs för att skapa proaktivitet och trygghet, avslutar Fredrik Janse.

Om SRS
SRS grundades 2004 och är i dag en ledande helhetsleverantör för kvalificerade säkerhetstjänster inom Security Risk Management. 

SRS och dess cirka 120 medarbetare kan hjälpa till med operativa, rådgivande och utbildande tjänster i Sverige och utomlands.

Läs mer på: www.srsgroup.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SRS Security och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera