En av SHL´s bästa

I dessa kval- och slutspelstider är det än viktigt att spelare kliver fram och presterar. Det finns många spelare och prestationer som sticker ut när jag summerar veckan som gått.

 Han har inte varit så bra sedan säsongen 20/21
Han har blivit Växjöfierad
Påminner om Ryan Gunderson
Magisk inramning
Är som gjord för slutspel

Veckans lag #26

Målvakt:

Linus Söderström Skellefteå (2)

Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Att Skellefteå vann med 4-0 i matcher mot Linköping kan man till stor del tacka Linus Söderström för. Söderström stod för två fenomenala matcher den gångna veckan och har visat upp ett spel som jag inte riktigt sett under grundserien. När Söderström spelar på den här nivån är han en av SHL´s bästa målvakter.

Bubblare: Christoffer Rifalk Rögle

Backar:

Christian Folin Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

BILDBYRÅN

Försvarsgeneralen är som gjord för slutspelshockey med sin fysiska spelstil och naturliga pondus. Christian Folin har svarat för en solid och stabil vecka i Frölundas ramstarka defensiv. När Folin är på isen får motståndarna se upp.

Michael Kapla Rögle (2)

Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

En av flera Röglespelare som spelar sin bästa hockey för säsongen. Styr och ställer på offensiv blå på ett sätt som påminner mig om tidigare Brynäsbacken Ryan Gunderson. Att nämnas i samma mening som Gunderson är bland det bästa betyg som går att få.

Bubblare: Axel Sandin Pellikka Skellefteå, Keegan Lowe Växjö

Forwards:

Emil Sylevgård Växjö

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Emil Sylvegård har, lagom till slutspelet, klivit fram och visat vilken nyttig spelare han är. Sylvegård bidrar i det offensiva spelet likväl som han ger laget energi med sitt rejäla och oömma spel. Sylvegård har blivit Växjöfierad (om det nu finns ett sådant ord) och klarar av hålla sig kall och disciplinerad och fokusera på nästa byte. Kanske aningen tråkigt men väldigt effektivt och bra.

Oskar Lang Leksand (2)

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Ett ständigt offensivt hot med sin fina skridskoåkning. Oskar Lang, Marcus Karlberg och Kalle Östman är Leksands klart bästa kedja just nu. Jag gillar Langs spel över hela banan och hur mycket kraft och engagemang han även bidrar med i det defensiva spelet.

Daniel Zaar Rögle

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Daniel Zaar spelar just nu på samma höga nivå som han gjorde säsongen 20/21 när han var en av seriens bästa spelare. Han är mer aktiv på isen och rörligare på skridskorna och således är han ett större offensivt hot än vad han var under grundserien.

Bubblare: Oscar Lindberg Skellefteå, Dennis Everberg Rögle, Nicklas Lasu Frölunda

Coach:

Roger Hansson Rögle (3)

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Det går inte att komma runt den enorma bedrift som Rögle har stått för i slutspelet. Att slå guldfavoriten Färjestad med 4-0 i matcher var ingen som i sin vildaste fantasi ens kunde förställa sig. Under den gångna veckan vann Rögle två av dessa matcher varav den ena sträckte sig hela vägen in i den sjätte perioden.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Skellefteås Axel Sandin Pellikka har fått en mer betydande roll och ett större förtroende sedan Jonathan Pudas skadade sig. I tisdagens nattmangling mot Linköping klockades Sandin Pellikka in på drygt 42 minuters speltid i en match som han sedan avgjorde själv i den sjätte perioden.

Veckans… Nollor
Skellefteås Linus Söderström och Leksands Filip Larsson höll båda varsin nolla den gångna veckan. Dessutom höll Frederik Dichow nollan i match sju i fredags när HV71 säkrade sin fortsatta SHL existens.

Veckans… Doldis
Frölundas Isac Heens gör sin första säsong i SHL och således sitt första SM-slutspel. Och som han gör det. Det är rakt igenom stabilt, lugnt och tryggt över hala banan när Heens är på isen.

Veckans… Match
Match sju i fredags mellan HV71 och Oskarshamn hade ett rätt tungt ingångsvärde.
Vinna eller försvinna.
SHL eller hockeyallsvenskan.
47 miljoner kontra sex miljoner i centrala intäkter.
Att då gå in och prestera med den vetskapen och pressen är inte det lättaste.
HV71 vann till slut på ett övertygande sätt inför en magisk atmosfär i Husqvarna Garden i Jönköping.

Veckans… Podd

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina val av kakor. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista?
Hör av er på Twitter, Instagram eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny