En utskrift från Dagens Nyheter, 2024-04-26 16:59

SPORT

Straffkritik när Gefle föll: ”Det är tråkigt”

Constantino Capotondi och Wilhelm Loeper i närkamp.

Gefle fick en tung start på säsongen mot Helsingborg.

Hemmalaget föll i premiären med 2–3 och mittfältaren Constantino Capotondi riktade stor kritik mot domaren efter en straff.

– Man får inte prata, för då får man kort, säger han till Discovery+.

Efter 23 minuter pekade domaren på straffpunkten efter att Gefles Constantino Capotondi varit på Benjamin Acquah i straffområdet. Taylor Silverholt förvaltade den, och gav HIF ledningen i matchen.

I halvtid var Geflemittfältaren väldigt kritisk.

– Det är ingen ”nudd” någonstans. Alltså det ser ju inte ens ut som att han försöker, ärligt talat. Det är tråkigt. Man förbereder sig i veckor för sådana här matcher och sedan avgörs det på en sådan där grej, säger Capotondi till Discovery+.

Och av domaren fick han ingen vidare förklaring.

– Han kör tystnadsgrejen. Man får inte prata för då åker man på kort.

I den andra halvleken fortsatte båda lagen att göra mål, och det var också Helsingborg som skulle gå segrande ur kampen med 3–2.

Samtidigt spelade även Örebro sin premiär i superettan hemma mot Skövde AIK, men inte heller där blev det hemmaseger.

ÖSK föll med 0–1 efter att Mikael Mörk satt dit matchens enda mål för Skövde.