Annons

Annons

Annons

Nattens nyheter

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Hjälparbetare dödade i flygräd i Gaza

Flera hjälparbetare har dödats i en flygräd i Gaza på måndagen, uppger organisationen World Central Kitchen (WCK), som de arbetade för.

Grundaren Jose Andres skriver i ett inlägg på X att WCK förlorat "flera av våra systrar och bröder i ett luftangrepp av IDF" (israeliska militären) i Gaza.

Adrienne Watson, talesperson för USA:s nationella säkerhetsråd, skriver på X att man "är förkrossade och djupt bekymrade av angreppet" och understryker att hjälparbetare "måste skyddas eftersom de levererar livsnödvändig hjälp".

Annons

Annons

Enligt IDF genomförs en "noggrann utredning på högsta nivå för att förstå omständigheterna kring denna tragiska händelse", heter det i ett uttalande.

Trump betalar miljardborgen

Donald Trump har betalat borgenssumman på 175 miljoner dollar i det civilrättsliga bedrägerimål där han befunnits skyldig till att ha övervärderat sina fastigheter, visar domstolsdokument.

Expresidenten ålades ursprungligen att betala 464 miljoner dollar, men efter att ha överklagat sänktes beloppet förra veckan av en överklagandedomstol i New York.

Om bedrägeridomen mot Trump står sig kommer han dock tvingas betala hela ursprungsbeloppet plus ränta.

Årets älgvandring visas i Tyskland

Den 22 april drar årets upplaga av SVT:s slow-tv-program "Den stora älgvandringen" i gång för sjätte året i rad.

Nytt för i år är att älgarnas årliga vandring i ångermanländska Kullberg, på väg till sommarbetesmarker, även kommer att sändas i Tyskland via RTL+.

– Tyskland har varit intresserade av våra älgar sedan länge tillbaka, säger projektledare Johan Erhag till SVT Västernorrland.

Älgarnas förflyttning i de svenska skogarna visas likt tidigare år också i Finland på kanalen svenske YLE.

Annons

Annons

Till toppen av sidan