Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Colorado Avalanche

Ny succé för Nylander

Två nya mål och hyllad som en av de bästa på isen mot topplaget Colorado Avalanche.

Alexander Nylander, 26, fortsätter sin succé i NHL-laget Columbus Blue Jackets.

Tillsammans med målvakten Danil Tarasov (45 räddningar) var Nylander stjärnan bakom nattens 4–1-seger.

Nattens match var Nylanders andra efter att han missat två på grund av en skada.

Han har nu gjort tio mål på 17 matcher i Columbuströjan sedan han kom till klubben på trading deadline i början av mars.

– Jag stortrivs och vill väldigt gärna stanna kvar här, sa Alex i en tv-intervju med Bally Sports efter nattens match.

Han har ett utgående kontrakt och blir ”restricted free agent” den 1 juli, vilket betyder att Columbus har kvar NHL-rättigheterna till honom.

Gjorde 2–0 efter en kontring

Efter en mållös första period tog Blue Jackets kommandot när den andra perioden körde igång.

Kirill Marchenko gav hemmalaget ledningen i mitten av perioden och sedan tog Nylander över tillställningen.

Han gjorde 2–0 efter en kontring på högerkanten, där svensken siktade och pricksköt i full fart från tekningscirkeln.

– Vi fick en två-mot-en-situation men deras back gjorde inget försök att attackera mig, så jag tänkte att det var bättre att skjuta än att passa, sa Alex efter matchen.

För framspelning svarade Dmitrij Voronkov, som ersatte sjuke Boone Jenner som center i förstakedjan.

Då visade matchklockan på 14.12 minuter.

Nylanders analys

Knappt fyra minuter senare ökade Nylander till 3-0 när han lyfte in en backhand efter en stökig situation framför Coloradokassen.

– Det var en retur som dök upp framför mig och jag försökte bara trycka in pucken, det var inte märkligare än så, kommenterade Alex.

Han gav den här analysen om varför Columbus kunde ta revansch för 1–6-förlusten i Denver för två veckor sedan:

– Vi spelade snabbt och enkelt. Colorado är ett av de snabbaste lagen i ligan och vi visste att vi skulle behöva åka mycket skridskor för att hålla jämna steg med dem. Det tycker jag att vi gjorde.

”Trejden Columbus gjorde måste vara den bästa i år”

Chris Wagner reducerade för Avalanche tidigt i den sista perioden, men närmare än 1–3 kom man aldrig.

Cole Sillinger kunde fastställa slutresultatet till 4–1 i tom kasse med en och en halv minut kvar.

–Trejden Columbus gjorde för att få hit Alex Nylander på deadline från Pittsburgh måste var den bästa av alla i NHL i år. Tio mål på sjutton matcher är ett otroligt bra facit när man kommer till en ny klubb, kommenterade hockeyinsidern Jean-Luc Grand-Pierre i tv-sändningen hos Bally Sports.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.