Hoppa till innehållet

Tre styrelseledamöter lämnar Camurus

Foto: Cornelia Jönsson

Tre styrelseledamöter lämnar styrelsen i bioteknikbolaget Camurus, ett largecap-bolag, vid årsstämman. Det framgår av kallelsen.

Innehåll från Landshypotek BankAnnons

Därför ökar intresset för att äga skog

Bernadette Acs Andrén, kundansvarig på Landshypotek i Växjö.
Bernadette Acs Andrén, kundansvarig på Landshypotek i Växjö.Foto: Landshypotek Bank

Skogsmarkers värde och skogsråvaran har stått bra över tid och fler ser nu potentialen med en trygg och långsiktig investering, inte minst i den gröna omställningen.

– För oss är det viktigt att ständigt arbeta långsiktigt och nära skogsägarna, säger Bernadette Acs Andrén, kundansvarig på Landshypotek i Växjö.

Skog och skogsbruk är centralt i den gröna omställningen och intresset växer, inte minst för gröna produkter och energi. För skogsägare handlar skogsinnehav om mer än att bara göra en långsiktig investering för den egna ekonomin. Det är ett sätt att bidra till framtiden, både genom att vi använder skogen på ett bra sätt nu och för framtida generationer. Ett hållbart skogsbruk är avgörande i en hållbar omställning och Landshypotek Bank vill medverka till att skapa gröna lönsamma skogar.

”Skogsägare tänker långsiktigt”

Fjolåret var ett bra år för skogsägare. Efterfrågan på rundvirke var stor och höjda elpriser gjorde att fler efterlyste flis att elda med. Därutöver minskade skogsangrepp av granbarkborre.

– Skogsägare tänker både på vad som är bäst här och nu och långsiktigt för framtiden. Att det har varit ett bra år gynnar också den fortsatta värdestegringen på skogsmark. Värdena är bundna i skogen till kommande generationer, förklarar Bernadette Acs Andrén, kundansvarig på Landshypotek i Växjö och som själv alltid varit intresserad av skog och natur:

– Kunden kan skogen och jag kan finansieringen. Tillsammans bildar vi ett bra team.

Fördela skogsintäkterna över flera år

Landshypotek Bank kan skogen och är specialiserade på finansieringen runt den. 

– Det krävs kompetens för att finansiera skog och att man förstår marknaden för att bedöma skogens värde, både på kort sikt och för framtida generationer. Vi är nära utvecklingen och har kontakt med de som är engagerade i det svenska skogsbruket och skogsägandet, säger Bernadette.

I nära 200 år har Landshypotek Bank varit svenska jord- och skogsägarnas bank med god insyn i skogens tillgångar och framför allt marknadens utvecklingspotential. Med bred kunskap följer en ökad förståelse för de utmaningar som kan uppstå för skogsägare, både hos nya och mer rutinerade. Att tänka långsiktigt vid investering i skog är ett måste, både för bank och skogsägare.

– Alla lånekunder inom jord och skog är medlemmar i den ekonomiska förening som äger banken. För oss är det viktigt att ständigt arbeta långsiktigt så att vi kan följa med i företagets alla steg. Som kund får man även del av bankens vinst, avslutar Bernadette.

Läs mer och öppna skogskonto här

Om Landshypotek Bank
Sedan 1836 har Landshypotek tillsammans med sina kunder bidragit till ett rikare liv i hela landet. Banken fokuserar på lån till jord- och skogsbruk samt bolån och sparande. Landshypotek Bank är medlemsägd och vinsten går tillbaka till de 34 000 jord- och skogsbrukare som är lånekunder i banken.

Här kan du läsa mer 

 

Mer från Landshypotek Bank

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Landshypotek Bank och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera