måndag6 maj

Kontakt

Annonsera

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Lesslies vd: ”Som entreprenör måste man behålla fokus”

Publicerad: 2 april 2024, 07:40

I det 328:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Lesslies vd och medgrundare Gunnar Rytterling för att diskutera entreprenörskap och hur man startar en nischbank.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakNordeaKlarnaUnder 15

Med erfarenheter från Nordea och Klarna startades fintechbolaget Lesslie för fyra år sedan med en idé att digitalisera finanschefen. Utlandsbetalningar har blivit ett fokusområde där det historiskt kostat mycket pengar och tagit mycket tid ifrån finansteam.

– Vi vill ge våra kunder mer valuta för pengarna. Det kan handla om allt från att sänka bankavgifter, ge bättre valutakurser till att minska redovisningskostnader. Vill på sikt bli en nischbank för importörer och exportörer, säger Gunnar Rytterling i podden.

Sverige ligger i framkant när det gäller digitalisering av banker och har ett blomstrande fintech-ekosystem. Detta menar Gunnar Rytterling beror på rätt förebilder och rätt infrastruktur.

– När det nya regelverket kom, open banking, möjliggjorde det för aktörer som oss att bygga banktjänster utan att vara bank. Då var Sverige väl positionerat med förebilder som Klarna och en utbredd digital infrastruktur. Möjligheterna för ett bolag som oss är oändliga men vi måste behålla fokus för att kunna skapa mest värde för våra kunder, säger Gunnar Rytterling i podden.

Lär dig mer om utlandshandel och nischbanker i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Spotify är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev