Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oscar Wendt

Oscar Wendt förlänger kontraktet med IFK Göteborg

Oscar Wendt förlänger med IFK Göteborg.

Veteranen har skrivit på ett kontrakt över 2024.

– Jag har mycket kvar att ge, säger han. 

Oscar Wendt har förlängt sitt avtal med IFK Göteborg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Oscar Wendt spelar i IFK Göteborg även nästa säsong.
Foto: CRACCHIOLO / SHUTTERSTOCK

IFK Göteborg hade en smått miserabel säsong i allsvenskan. Redan innan premiären fick tränaren Mikael Stahre sparken efter svaga resultat i cupen, och därefter kämpade man i botten hela året. 

Först i sista minuterna av säsongens sista match, borta mot redan nedflyttningsklara Varberg, kunde Adam Carlén göra målet som garanterade Blåvitt allsvenskt spel 2024.

Nu är truppbygget inför nästa år i gång. En pusselbit som är klar för nästa år är vänsterbacken Oscar Wendt, 38. Veteranen har förlängt sitt kontrakt över 2024.

Wendt: ”Det sporrar mig”

Med 183 tävlingsmatcher för Blåvitt siktar Wendt nu på att nå noteringen 200 matcher för klubben. 

– Jag vill vara med och fortsätta bidra. Det är därför jag väljer att förlänga. Jag har mycket kvar att ge. Jag har haft bra samtal med både Ola och Jens om vad de vill med laget nästa säsong och det sporrar mig. Det vill jag vara en del av, säger Wendt i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har även Gustav Svensson, 36, förlängt med Blåvitt över 2024. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.