Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

IFK Göteborg

IFK Göteborgs besked – William Lundin lämnar

William Lundin, 31, lämnar IFK Göteborg.

Den assisterande tränaren är klar för Degerfors.

– Det är en stor möjlighet för mig personligen med ett huvudtränarjobb på den här nivån, säger han till Blåvitts hemsida.

William Lundin.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
William Lundin, Jens Askou och Alexander Tengryd.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

William Lundin kom till IFK Göteborg inför årets säsong och fick tillsammans med Alexander Tengryd tillfälligt ta över jobbet som huvudansvariga tränare för laget under våren när Mikael Stahre sparkades. 

När danske Jens Askou plockades in som ny huvudtränare i somras fick Lundin ta klivet tillbaka till att bli assisterande tränare.

Nu har 31-åringen gjort klart med ett huvudtränarjobb – i Degerfors.

– Vi är överens med dem om den ekonomiska uppgörelsen och samtidigt glada för den chans William får. Vi vill ha en förening och miljö som utvecklar individer, både spelare och ledare. Williams utveckling det senaste året är ett bevis på det. Hans ledarskap och person har uppenbart lockat till sig intresse från andra föreningar, och det är något vi är stolta över. Han har gjort ett stort jobb för IFK Göteborg och vi önskar honom stort lycka till, säger Ola Larsson, teknisk direktör i Blåvitt.

”Extremt intensivt och utmanande”

Medan IFK Göteborg säkrade nytt allsvenskt kontrakt i sista omgången åkte Degerfors ur allsvenskan och spelar därmed superettafotboll 2024.

– Det skulle till något alldeles speciellt för att jag ens skulle tänka tanken att lämna Blåvitt. Jag har varit i föreningen som spelare och ledare i sammanlagt elva år. Det senaste året, att ingå i tränarstaben kring herrlaget, har gett många erfarenheter, säger William Lundin och fortsätter:

– Var ska man börja för att beskriva det här året? Det har varit ett extremt intensivt och utmanande år, lärorikt. En sak som jag är stolt över är hur väl alla relationer och samarbeten har fungerat. Det blev fyra olika tränarkonstellationer under det här året och jag har trivts i dem alla. Jag hade så klart hoppats på bättre sportsliga resultat men jag är också stolt över att vi rodde det i hamn.

I Degerfors ersätter Lundin, som tidigare varit huvudtränare för FC Trollhättan i division 1, Tobias Solberg och Andreas Holmberg som fick lämna klubben efter säsongen. Hans kontrakt sträcker sig över 2026.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.