centrum_panorama_hostshopping

Ny vädervarning gällande norra länsdelarna

SMHI har utfärdat en ny Orange Varning för snöfall i norra delarna av länet och Uppsala län. Det kan falla uppemot en decimeter snö under morgonen och förmiddagen.

centrum_artikel_host

Under fredag morgon och förmiddag förväntas ett snöfall dra in över Uppsala län och stora delar av norra Stockholms län. Enligt prognoserna från SMHI kan snöfallet ibland bli kraftigt, vilket kan orsaka problem i trafiken.

Förutom att trafiken kan gå långsammare på grund av halka, snömodd och dålig sikt, kan det även bli begränsad framkomlighet på vägarna som inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor. Det finns även risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

Vidare kan områden med luftburna elledningar påverkas, och vid en temperatur nära noll grader kan det uppstå störningar i el- och teleförsörjningen.

Snöfallet förväntas pågå från klockan 03.00 till 10.00 den 5 april. Prognoserna indikerar att totalt 5 till lokalt 10 centimeter snö kan falla. Temperaturen förväntas ligga kring noll grader, vilket innebär att snön kan vara tung och blöt.

mp_helsida_eu
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Tåg krockade med lodjur i Odensala

Blåljus En trafikolycka inträffade tidigt på fredagsmorgonen den 10 maj i Sigtuna, där ett tåg kolliderade med ett lodjur i närheten av Odensala. Enligt Polisens information befann sig lodjuret på spåret, och kollisionen resulterade i att djuret avled.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
pantamera_out
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host